Mainos

Tehy kerää uutta listaa

Tänään järjestö joutui puolustamaan työtaistelu-uhkaansa työtuomioistuimessa. Yli 12 000 hoitajaa on jättämässä työpaikkansa 19. marraskuuta.

Hoitajaliitto Tehy on aloittanut lisälistan keräämisen. Tehyn keräämällä uudella nimilistalla on tarkoitus lisätä painetta, jos neuvottelut eivät etene. Ensimmäisellä kierroksella irtisanoutumishalukkaita kertyi liki 13 000, nyt tavoitteena on noin 2000 nimeä.

Tehy joutui tänään puolustamaan työtaistelu-uhkaansa myös työtuomioistuimessa.

Kuntajatyönantaja on haastanut Tehyn sekä joukon sen ammattiosastoja oikeuteen. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen mielestä virkasuhteessa olevien hoitajien joukkoirtisanoutuminen on laiton työtaistelukeino.

Tehyn irtisanoutumislistoille antoi nimensä noin 12 800 liiton jäsentä. Vain reilut 250 hoitajaa perui eilen irtisanoutumisensa.

Suojelutyöstä ei vireillä lakimuutosta

Hoitajien suojelutyöstä ei ole vireillä lakimuutosta, sanoo peruspalveluministeri Paula Risikko (kok.).

Risikon mukaan sosiaali- ja terveysministeriössä kuitenkin mietitään, voidaanko lainsäädännön avulla helpottaa sairaaloiden ja terveyskeskusten toimintaa Tehyn mahdollisen työtaistelun aikana.

Irtisanoutuneita hoitajia ei nykyisen lain mukaan voida pakottaa suojelutyöhön, kertoo Aamulehti. Risikko ei ota kantaa siihen, aiotaanko suojelutyölainsäädäntöä muuttaa, jos tilanne käy todella vaikeaksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.