Tehy julistaa hakukiellon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin

Sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy julistaa hakukiellon Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriin.

Syynä on Tehyn mukaan se, että sairaanhoitopiirin uudistuksessa hoitotyön johtamiselta on organisaation ylimmässä johdossa viety resurssit ja toimintaedellytykset.  

– Sairaanhoitopiirin hallintoylihoitajalta on viety natsat pois. Hän ei pysty enää oikein vaikuttamaan asioihin. Tämä on periaatteellinen kysymys. Emme hyväksy malleja, joissa koulutetun hoitohenkilöstön johtamisen edellytyksiä karsitaan, sanoo Tehyn puheenjohtaja Rauno Vesivalo.  

STT:n tavoittama hallintoylihoitaja ei halunnut tuoreeltaan kommentoida Tehyn julistamaa hakukieltoa tai sairaanhoitopiirin johtamista. Hän kertoi kuulleensa hakukiellosta ensimmäisen kerran STT:ltä.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johto on saanut Tehyltä kirjeen hakukiellosta, ja asiaa aiotaan käsitellä sairaanhoitopiirin hallituksen kokouksessa huomenna aamulla.

Sairaanhoitopiirin johtaja Olli-Pekka Lehtonen totesi viestintäpäällikön kautta STT:lle välittämässään viestissä, ettei kirjeessä varsinaisesti kerrota syytä hakukieltoon.  

Hakukiellon on määrä alkaa ensi viikon maanantaina.

Tehy tiedotti, että kiellon aikana tehyläiset eivät voi hakea Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin avoimia vakituisia toimia, virkoja eivätkä ulkoisessa haussa olevia sijaisuuksia. Kielto ei koske sisäisiä sijaisjärjestelyjä.  

Lue myös:

    Uusimmat