Mainos

Tehy ilmoittaa irtisanoutujien määrän

Tehyläiset ovat viikonloppuna keränneet sitoumuksia hoitajilta, jotka ovat valmiita irtisanoutumaan työstään palkkakiistan vuoksi.

Hoitoalan ammattiliitto Tehy päättää aamulla työtaistelutoimiensa laajuudesta. Satoja tai tuhansia sairaanhoitajia aikoo irtisanoutua työpaikoistaan vauhdittaakseen alan palkkaneuvotteluja.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan suurten yliopistollisten keskussairaaloiden ohella listalla ovat useat suuret kaupungit.

Tehyläiset ovat viikonlopun aikana keränneet sitoumuksia hoitajilta, jotka ovat valmiita irtisanoutumaan työstään palkkakiistan vuoksi.

Tehy tavoittelee palkkoihin kaikkiaan 24 prosentin korotuksia.

Tehy irtisanoutui hoitajien neuvottelujärjestöstä

Terveydenhuoltoalan ammattijärjestö Tehy on irtisanonut sopimuksensa toisen STTK:laisen hoitoalan liiton Superin kanssa yhteisestä toimihenkilöiden neuvottelujärjestöstä TNJ:stä.

Asiasta kertovan Maaseudun Tulevaisuuden mukaan Tehy on neuvotellut alan työehtosopimuksista kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa.

Tehyn puheenjohtajan Jaana Laitinen-Pesolan mukaan sopimus Superin kanssa purettiin, koska yhteisten tavoitteiden vieminen loppuun ei onnistu. Super on tehyläisten mielestä allekirjoittanut kunta-alan työehtosopimuksen vastoin neuvottelujärjestön sääntöjä.

- Lopullinen niitti oli Superin allekirjoitus. Olemme irtisanoutuneet neuvottelujärjestöstä perjantaina ja se on astunut voimaan heti.

Laitinen-Pesola sanoo, että kunta-alan pääsopimuksen irtisanominen ja TNJ:n purkautuminen laittaa koko kunta-alan neuvottelujärjestelmän uusiksi.

- Tehy edustaa niin isoa porukkaa terveydenhuoltoalalla, että työnantajan on pakko neuvotella jatkossa meidän kanssa, jotta työrauha säilyy.

Superin ja Tehyn välit ovat Maaseudun tulevaisuuden mukaan kiristyneet myös työpaikoilla. Super on syyttänyt Tehyä ja sen jäseniä työpaikkakiusaamisesta. Tehyläisten esimiesten on väitetty uhkailleen superilaisia muun muassa irtisanomisilla.

Laitinen-Pesola sanoo lehden haastattelussa, että ongelmat on nostettu esiin sellaisilla paikkakunnilla, joissa työskentelee Superin hallituksen jäseniä. Heitä on muun muassa Porissa ja Tampereella.

Hän sanoo, että "on hieman kaukaa haettua, että superilaiset voisivat korvata työvoimaa”.

Tehyssä on yli 120 000 jäsentä, joista kolme neljästä työskentelee julkisella sektorilla. Superissa on lähes 70 000 jäsentä.

Tehyn ja Superin yhteinen TNJ on yksi neljästä kuntasektorin pääsopijajärjestöstä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.