Mainos

Tehy hyväksyi sovintoesityksen

Palkat nousevat 350-650 euroa neljän vuoden aikana. Lisäksi sopimus sisältää 270 euron joulurahan.

Hoitajien järjestö Tehy on hyväksynyt sovintolautakunnan esityksen palkkakiistassa yksimielisesti.

Tehy vahvisti asian iltapäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Tehy arvelee palkkojen nousevan 22-28 prosenttia neljässä vuodessa. Tehtäväkohtaiset palkat nousevat yhteensä 350-650 euroa koko sopimuskaudella.

Valtakunnansovittelijan mukaan sopimuskauden alkuosa noudattaa melko tarkasti kunta-alan yleistä palkkaratkaisua. Kuntatyönantaja puhuukin 16-18 prosentin korotuksista.

Tehyläisillekin jouluraha

Ensimmäiselle sopimusvuodelle on tulossa kolmessa eri erässä yhteensä noin 10 prosentin korotukset. Lisäksi sopimus sisältää 270 euron kertaluontoisen korotuserän, ns. joulurahan, joka maksetaan 1.12.2007.

Sopimus ja sen sisältämät palkankorotukset koskevat vain tehyläisiä.

Sopimus ei ole osa kunnallista virka- ja työehtosopimusta, vaan tälle sopimuskaudelle solmittu Kunnallisen työmarkkinalaitoksen ja Tehyn välinen erillinen virka- ja työehtosopimus. Tehyläisillä on jatkossa luottamusmiehet sekä oma palkkasumma ja neuvottelumenettelyt paikallisissa neuvotteluissa.

- Palkkaratkaisun taso, erillinen sopimus vain tehyläisten palkankorotuksista, yleiskorotuspainotteisuus, palkankorotusten etupainotteisuus sekä viime hetken vääntönä saatu jouluraha puolsivat Tehyn hallituksen kantaa hyväksyä sovintoesitys, totesi Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola valtuustossa.

- Jäsenistöltä ei milloinkaan aiemmin ole vaadittu neuvottelujen tueksi näin valtavaa tahtotilaa ja sitoutumista. Tämä ennennäkemätön tehyläisten yhtenäisyys ja lujuus on ollut neuvottelijoiden tukena ja vaikuttanut aivan keskeisellä tavalla hyvän tuloksen aikaansaamiseen erittäin tiukassa ja vaikeassa neuvotteluasetelmassa, Laitinen-Pesola sanoi.

- Haluan lämpimästi kiittää tehyläisiä ja paikallisia toimijoitamme, jotka ovat viime viikot olleet todella kovien paineiden kohteena, hän totesi.

Joukkoirtisanoutumiset peruttu

Sovintoesityksen hyväksyminen merkitsee sitä, että Tehy peruu kaikki työtaistelutoimensa 19.11.2007 alkaen. Tehyläisten joukkoirtisanoutumiset peruuntuvat ja ylityö- ja vuoronvaihtokielto sekä hakukielto ja tehtävien saarto loppuvat.

Työtaistelutoimenpiteiden lopettamisesta on tehty kuntatyönantajan kanssa erillinen pöytäkirja. Siinä todetaan, että Kunnallinen työmarkkinalaitos ja näin ollen kunnat ja kuntayhtymät katsovat joukkoirtisanoutuneiden irtisanoutumiset peruuntuneiksi ilman eri toimenpiteitä.

Saman sopimuksen mukaan työntekijöiden tulee ilmoittautua työnantajalle henkilökohtaisesti viipymättä ja viimeistään keskiviikkona.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.