Mainos

"Tehtävä suoritettu" – George H. W. Bushin koirasta jaettiin koskettava kuva isäntänsä arkun edessä

0:54

Viime perjantaina kuolleen Yhdysvaltain presidentin George H. W. Bushin avustajakoira Sully matkustaa isäntänsä hautajaisiin Washingtoniin, kertoo muun muassa CNN.

Bushin tiedottaja Jim Grath on julkaissut Twitterissä kuvan Sullysta isäntänsä arkun vierellä.

– Tehtävä suoritettu, Grath kirjoitti.

Sully on saanut nimensä lentäjä Chesley B. "Sully" Sullenberger III:n mukaan. Hänestä tuli kuuluisa vuonna 2009 onnistuessaan laskeutumaan vaurioituneella matkustajakoneella Hudson-jokeen. Sullenbergerin urotyö pelasti kaikkien 155:n matkustajan hengen. Tapauksesta julkaistiin vuonna 2016 elokuva Sully – uroteko Hudson-joella, jonka pääosan esittää Tom Hanks.

Sully osaa vastata puhelimeen

Sully-koira ei suinkaan eläköidy, vaan se lähtee hautajaisten jälkeen veteraanisairaalaan Marylandin osavaltioon. Siellä hän jatkaa veteraanien avustajakoirana.

– Niin paljon kuin perheemme tuleekin ikävöimään koiraa, meitä lohduttaa tieto ilosta, jota se tulee tuottamaan uudessa kodissaan, Bush vanhemman poika presidentti George W. Bush kirjoitti Instagramissa.

Labradorinnoutajauros Sully osaa muun muassa nostaa ja noutaa esineitä sekä vastata puhelimeen. Sen käskyistä tehty lista on kahden A4-sivun mittainen.

– Se voi tehdä melkeinpä mitä vain, paitsi valmistaa martinin. Mutta ei hätää, se voi hakea sinulle jonkun, joka tekee martinin, tiedottaja McGrath kuvailee koiran osaamista.

Sully aloitti työt Bushin kanssa sen jälkeen, kun presidentin vaimo Barbara Bush kuoli tänä kesänä. Sully H. W. Bushina tunnetulla koiralla on suosittu Instagram-tili.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja