Mainos

Tehoratsioita pääkaupunkiseudulla

Neljä rattijuoppoudesta epäiltyä jäi eilen kiinni poliisin tehovalvonnassa pääkaupunkiseudulla. Lisäksi 20 autoilijaa oli nauttinut alkoholia, mutta alle rangaistavan 0,5 promillen rajan.

Poliisi puhallutti vajaan vuorokauden aikana yhteensä 2863 autoilijaa. Ratsioissa jäi myös kiinni yksi ajokortiton kuljettaja ja kaksi etsintäkuulutettua henkilöä.

Rattijuoppojen määrää selvitettiin liikkuvan poliisin ja Helsingin yliopiston oikeuslääketieteen laitoksen tutkimuksessa, joka tehdään keväisin ja syksyisin. Puhallutuksia tehtiin Helsingissä, Vantaalla ja Klaukkalassa Nurmijärvellä.
Liikkuvan poliisin päivystäjä Jussi Pohjonen arvioi, että puhalluskokeiden tulos noudattaa aika tarkkaan rattijuoppojen määrän keskiarvoa. Tilastojen osoittamaa rattijuoppojen määrän kasvua ei tutkimuksessa havaittu. Toisaalta pieni otos ja tutkimuksen ajoittuminen koleaan arkipäivään saattavat Pohjosen mukaan näkyä luvuissa.

Lauantaina poliisilla oli vastaavanlainen ratsia, jossa puhallutettiin noin 3000 autoilijaa. Silloin rattijuoppoja jäi puhalluskokeiden perusteella kiinni yhdeksän.

Alkoholia nauttineiden joukossa oli semmoisia, jotka puhalsivat kokeissa jopa 0,4 promillea.

- Tällaisella tietoisella riskillä lähdetään liikenteeseen, mikä on aika yllättävää. Otetaan se riski, että onko puhalluskokeen tulos 0,49 vai 0,51, Pohjonen sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.