Tehoratkaisuja pieneen asuntoon

Ahtaassa asunnossa kannattaa käyttää kaikki neliöt tehokkaasti.

Ensiasunnot ovat usein pieniä yksiöitä. Etenkin pienissä kaupunkiasunnoissa ja opiskelijayksiöissä on usein ongelmana ahtaus ja säilytystilan puute. Muutamilla kätevillä ratkaisuilla saat joka neliön tehokäyttöön.

Huonekorkeus kannattaa käyttää hyväksi kiinnittämällä seinille sekä hyllyjä että tasoja tavaroiden säilyttämistä varten. Klaffipöytä ei vie tilaa, sillä sen voi kääntää käytön jälkeen seinää vasten. Kokoontaitettavat tuolit on myös helppo siirtää seinustalle silloin, kun niitä ei tarvita.

Tilanjakoa baaritasolla ja sermeillä

Monet suosivat baaritasoa korkeine tuoleineen, sillä silloin ei tarvita erillistä keittiönpöytää. Samalla se toimii tilanjakajana sekä keittiön työtasona. Useimpiin malleihin on yhdistetty laatikoita ja hyllyjä keittiötavaroiden säilyttämistä varten.

Paneeleilla ja sermeillä on helppo eristää rauhaisampi työpiste yksiöstä. Myös kirjahylly toimii oivana tilanjakajana. Esimerkiksi Ikean Expedit-hylly on näppärä kestosuosikki ahtaan tilan jakamiseen.

Nukkumatila tehokäyttöön

Parvi on paras tapa säästää tilaa sängyn sijoittelussa. Parvea on mahdollista käyttää säilytystilana esimerkiksi petivaatteille ja pyyhkeille, jollei siinä nuku. Parven puuttuessa makuusopen voi puolestaan muotoilla intiimimmäksi sängyn ympärille sijoitettavalla verhokatoksella. Vuodesohva on toimiva ratkaisu, sillä se ei vie liiemmin tilaa. Rahin sisään kätkeytyy kätevästi taiteltava vieraspatja ja sitä voi käyttää myös istuimena ja sohvapöytänä.

Sängyn alle voi hyvä sijoittaa säilytyslaatikoita vaatteita ja muuta tavaraa varten. Pyörillä varustettuja laatikoita on helppo käyttää, ja markkinoilla on paljon erikokoisia malleja.

Suurilla peileillä, järkevällä valaistuksen suunnittelulla sekä vaaleilla sävyillä voit myös avartaa ahdasta tilaa.

Teksti: Jokakoti
Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja