Mainos

Tehokkaiden laserosoittimien myynti kielletään

Teholtaan yli viiden milliwatin laserosoittimien myynti kuluttajille lopetetaan, koska ne voivat aiheuttaa silmävaurioita. Näille osoittimille myönnetään tyyppihyväksyntä vain, jos niiden käyttötarkoitus on tiukasti rajattu ammattikäyttöön teollisuudessa.

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt tiukentaa laserosoittimien tyyppihyväksynnän ehtoja. Teholtaan yli viiden milliwatin laserosoittimien tyyppitarkastuksessa edellytetään myös, että niiden varoitusmerkinnät ovat itse tuotteessa. Pelkkä pakkauksen merkintä ei riitä.

Sosiaali- ja terveysministeriön työsuojeluosasto sopii työsuojelupiirien ja kuluttajaviranomaisten kanssa jo myynnissä olevien yli viiden milliwatin laserosoittimien vetämisestä pois markkinoilta, jos niiden käyttötarkoitus ja varoitusmerkinnät eivät vastaa uusia ehtoja. Teholtaan heikommat laserosoittimet eivät ministeriön mukaan aiheuta vaaraa, koska silmän sulkeutumisrefleksi suojaa silmää säteeltä. Nämä osoittimet voivat aiheuttaa silmävaurion vain silloin, jos säteeseen katsomista tietoisesti pitkitetään.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.