Tehdään Kuusamo jälleen suureksi! – Joukamon mainos leviää somessa: "Olen Kuusamon Trump"

Kuusamon perussuomalaisten kaupunginvaltuutettu Joukamo Kortesalmen mainos on herättänyt hilpeyttä sosiaalisessa mediassa. Mainoksessa hän poseeraa yhteneväisessä asennossa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin kanssa. Mainos julistaa: Tehdään Kuusamo jälleen suureksi!

Kuva on Kortesalmen mukaan otettu jo pari vuotta sitten valtuustossa. Ja kun sattumalta Trumpista otettiin samankaltainen kuva kampanjan aikana, oli idea valmis. Nyt mainos julkaistiin paikallislehdessä, mutta sitä ennen hän oli julkaissut kuvaparin jo sosiaalisessa mediassa.

– Pilke silmäkulmassa tähän lähdettiin. Tosikot hyppivät seinille ja ne, joilla on huumoria, niin ne sen ymmärtävät, kertoo Kortesalmi MTV Uutisille.

Oletko naistenmies kuten Trump?

Onko tämä perussuomalainen mies Kuusamon Trump? Kuulemma jollain tapaa varmasti onkin.

– Se populismi meitä yhdistää. Mediahan oli meidän maassa melkein poikkeuksetta Trumpia vastaan, mutta jotkut näkivät hänen mahdollisuutensa. Minä muun muassa. En olisi yhdistänyt itseäni häneen, ellen olisi pystynyt ounastelemaan, että hän joka tapauksessa pärjää.

Kortesalmi haluaa Kuusamoon ”raikasta, monipuolista demokratiaa ja eroon 100 vuoden kepu-pettymyksestä”. Hän on jakanut mielipiteitä paikkakunnalla jo pidemmän aikaa. Ylen mukaan Kortesalmi tuomittiin vuonna 2014 sakkoihin kunnianloukkauksesta. 

Entä haluaako Kuusamon Trump rakentaa muurin?

– En sentään Kuusamon rajalle halua muuria, mutta olen ravisuttanut pitkän aikaa kannanotoillani paikallisesti, hän sanoo ja nauraa.

Turvapaikkaturismia mies ei kannata, hädänalaisten auttamista kyllä. Yhtymäkohtia Trumpiin selkeästi löytyy, mutta yhdessä asiassa hän ei seuraa Yhdysvaltain-esikuvaansa:

– Naistenmies en kylläkään ole. Olen enempikin sellainen koti-ihminen, vaikka reissuhommia teenkin. 

Lue myös:

    Uusimmat