Teemu Suniselta selitys kartturivaihdokselle – "Kokemus on aina kokemusta"

3:16
Sardinia tarjoaa kuskeille haasteita ja mahdollisuuksia.

Teemu Suninen lähtee torstaina käynnistyvään Sardinian MM-ralliin uuden kartanlukijan kanssa. Vierelle istahtaa kokenut Jarmo Lehtinen, joka muistetaan ex-kuski Mikko Hirvosen aisaparina.

Jokelalainen vaihtaa kartanlukijaa jo toisen kerran reilun puolen vuoden sisään. Viime kauden päätteeksi Mikko Markkula vaihtui Marko Salmiseen, joka ehti lukea Suniselle nuotteja vain seitsemän rallin ajan.

Salmisen palkkaaminen Sunisen aisapariksi ei ollut suomalaiskuskin mukaan virhe. Käytäntö kuitenkin opetti, että apukuskiksi on saatava vieläkin kokeneempi ammattilainen.

- En sanoisi, että se oli missään nimessä virhe. Itse aloin nähdä asioita vähän eri tavalla kauden edetessä ja kasvoin enemmän ottamaan vastuuta. Siinä mielessä se (Salmisen pesti) oli hyvä homma, Suninen sanoo.

- Aina sitä haluaa kehittyä nopeammin. Missään nimessä en ala ketään sormella osoittaa, että tuossa ja tuossa oli vika. Hyvin meni Markon kanssa ja hän luki hienosti nuotin. Kokemus on kuitenkin aina kokemusta. Haluan itse olla enemmän oppijan roolissa. Tuntuu siltä, että tässä vaiheessa uraani voin oppia vielä paljon.

Lehtisen kanssa yhteistyö alkoi pari viikkoa sitten päättyneen Portugalin MM-rallin jälkeen. Sardinian kisasta Suninen ei uskalla liikoja odottaa, koska vierellä on uusi mies.

- Ei olla hirveästi pystytty vielä yhdessä harjoittelemaan, mutta se kaikki aika mitä on voitu, on käytetty. Lähinnä olemme tehneet nuottitreeniä ja työskennelleet videoiden kanssa, Suninen summaa.

- Aina siinä on pieni jännitys, kun vieressä on uusi kaveri. Tietysti Jarmolla on paljon kokemusta ja siinä mielessä hän ihan varmasti osaa hommat. Enempi se on siitä kiinni, miten tottuu ääneen ja miten rytmittämiset menevät.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja