Teemu Suniselle iso helpotus – "Saadaan tehdä unelmatyötä tänäkin vuonna"

Teemu Suninen saa jatkaa myös ensi kaudella WRC-auton puikoissa. Asialle saatiin varmistus torstaina, kun M-Sport Ford julkisti kuljettajansa täksi vuodeksi.

Suninen on ajanut vasta vajaat pari vuotta WRC-autolla. Vajaan kuukauden päästä 26 vuotta täyttävä Suninen oli viime kaudella MM-sarjassa yhdeksäs. Neljäs sija jäi 13 pisteen päähän.

Nyt luvassa on toinen täysi sesonki Fordin puikoissa ja menestystä on jo lupa odottaa.

– Oli se (sopimus) aika iso helpotus. Kuitenkin koen, että minulla on vielä paljon annettavaa rallille. Uskon myös, että voin kehittyä vielä paljon. Tavoite on, että kehityskäyrä on ylöspäin, Suninen summaa MTV Urheilulle.

– Tavoitteena on parantaa viime kaudesta. Jos pystyisi vähän tasaisemman alkukauden ajamaan ja pari hyvää tulosta sinne sekaan. Toki podiumille haluan myös ja voitostakin olisi kiva joissain kisoissa taistella.

Suninen saa tallikaverikseen toisen suomalaiskuskin, kun Citroenilta työttömäksi jäänyt Esapekka Lappi solmi kontrahdin M-Sportin kanssa.

– Tämä on aika mielenkiintoinen tilanne. Tähän mennessä on ainakin helppo ollut jakaa ajatuksia ja tietoa. Uskon, että tässä on hyvät eväät loistavaan tiimityöhön. Siinä mielessä koen, että meidän paketti on vahva, Suninen toteaa.

Citroenin vetäytyminen karsi WRC-ajopaikkoja entisestään. Moni huippunimi jäi vaille sopimusta kaudeksi 2020.

– Me olemme Esapekan kanssa tyytyväisiä, että saimme ne tallipaikat. Se ei ole itsestään selvää tällaisina aikoina. Kovia kuskeja jäi rannalle.

Saadaan tehdä unelmatyötä tänäkin vuonna, Suninen sanoo.

– Oli se raakaa nähdä, kuinka paljon jäi kuskeja markkinoille. Heistä kukaan ei ollut huono kuski, vaan päinvastoin top 10:ssä maailmassa. 

Lue myös:

    Uusimmat