Teemu Sunisella tuskainen lähtökohta Viron MM-ralliin – "Toivottavasti voi kutsua itseä vielä WRC-kuskiksi"

M-Sportin Teemu Suninen on hankalassa tilanteessa, kun rallin MM-kausi jatkuu syyskuun alussa Virossa.

Kaikki Hyundain ja Toyotan kuljettajat ovat testanneet virolaisilla sorateillä ja kaikki koko MM-sarjan kiertävät kuskit nähdään myös lähtöviivalla tulevana viikonloppuna WRC-autolla Etelä-Virossa ajettavassa Lõuna-Eesti -rallissa.

Sen sijaan Suninen joutuu tyytymään Fiesta R5:een, jonka hän on osin omarahoitteisesti vuokrannut. Suninen testasi puolikkaan päivän torstaina Virossa ja ajaa Lõuna-Eesti -rallin myös, mutta astetta kevyemmän kaliiberin autolla kuin kilpailijat.

– Toki se harmittaa. Tuntuu, että ei oikein ole millään podiumeilla tai muilla ole paljon merkitystä. Siinä mielessä ottaa päähän, että nyt joutuu olemaan WRC-kuskeista ainoana mukana siinä rallissa R5-autolla, edellisessä MM-rallissa Meksikossa kolmanneksi ajanut Suninen sanoo MTV Urheilulle.

– M-Sportilla ei kukaan pääse nyt oikein testaamaan kunnon autolla. Täytyy vaan toivoa, että arpakuutio arpoo oikeat säädöt autoon sitten kun Viron MM-ralli alkaa. Toivottavasti oma ajo kulkee edes sen verran, että voi itseä kutsua WRC-kuskiksi vielä rallin jälkeen.

Myös WRC-auto viikonlopun Lõuna-Eesti -ralliin olisi kiinnostanut. Homma tyssäsi osin taloudellisiin seikkoihin ja siihen yksinkertaiseen faktaan, ettei autoa vain ollut saatavilla.

– En tiedä, olisiko WRC-autoa missään ollut edes vapaana. Siinä mielessä tämä oli vähän kaksipiippuinen juttu. EP:llä oli jo suunnitelmat sen verran valmiina, että aika vaikea olisi ollut löytää sellaista autoa, Suninen kertoo viitaten tallikaveri Esapekka Lapin vuokraamaan JanPro Racingin Fiesta WRC:hen.

Suninen saattaa vielä päästä ajamaan pienet WRC-testit Englannissa, mutta Viron MM-rallia ajatellen sillä ei ole käytännössä mitään muuta merkitystä kuin että saa puolen vuoden tauon jälkeen muutaman kilometrin alle tutulla työkalulla.

– Englannissa pitäisi vielä päästä ajamaan WRC-testiä. Siinä on vielä pari muuttujaa, eikä se ole mitenkään varmaa koronan takia, että voiko sinne mennä tai onko siinä mitään järkeä. Ja saako siitä edes mitään irti, Suninen summaa.

– Ei siitä testimielessä ole mitään hyötyä. Ei siinä oikein mitään voi kokeilla Viron ralliin.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja