Teemu Selänne vastaa kysymykseen, johon ihmiset odottavat vastausta vesi kielellä – "Kyse on valtavasta sitoutumisesta"

Tulosruutu toukokuussa 2007: Teemu Selänne nousi Anaheim Ducksin jatkoaikasankariksi NHL:ssä 3:23
Tulosruutu 21. toukokuuta 2007: Teemu Selänne nousi Anaheim Ducksin jatkoaikasankariksi NHL:ssä.

Jääkiekkolegenda Teemu Selänne lopetti uransa kuusi vuotta sitten 2014. Selänne kertoo sittemmin odottaneensa tuntevansa paloa palata lajin pariin.

Selänne on vetänyt kesäisin nuorille pelaajille maalintekoleirejä Selänne Akatemiassaan, mutta muutoin suomalaislegenda on pysynyt lajin tehtävistä sivussa. NHL:n verkkosivuilla kysyttiin nyt Selänteeltä, olisiko hän kohta valmis vastaanottamaan työn jääkiekon parissa.

Vuoden 2007 Stanley Cup -voittajan vastaus on yhä kielteinen. 

– Kuulen tuosta paljon. Nykyisin Ducksia valmentava Dallas Eakins (entinen joukkuetoveri Jetsistä) asuu kotini lähellä, ja näen häntä usein. Hän haluaisi minut mukaan. Olen odottanut sitä, että tuntisin paloa palata lajin pariin, sillä en halua tehdä sitä puoliteholla. Kyse on isosta sitoutumisesta, Selänne ruoti.

Selänne sanoo olleensa toistaiseksi melko itsekäs ajankäyttönsä kanssa. 

– Ajattelin, että riittäisi aivan hyvin, jos pitäisin jääkiekosta parin vuoden tauon golfia ja tennistä pelaten, ja miettisin asiaa sitten uudelleen. Mutta ei sitä paloa ole vielä tullut. Niin kauan kuin asiat ovat tällä mallilla, en usko tekeväni paljonkaan lajin parissa.

– Minulle on kyllä sanottu usein, että saisin päättää työmääräni itse sekä tulla ja mennä miten tahtoisin. Luulen, että Eakins haluaisi houkutella minut mukaan, mutta mielestäni hommat pitää tehdä täysillä tai sitten ei ollenkaan. Tiedän, että nauttisin siitä ja se olisi hauskaa, mutta olen nauttinut myös urani jälkeisestä ajasta. En oikein tiedä, voisinko tehdä kompromissia.

Selänne ei halua ainakaan toistaiseksi lähteä sotkemaan mieluista arkeaan.

– Perheeni on iloinen siitä, että olen kotona, ja heidän kanssaan riittää kaikenlaista tekemistä. Valmentamisessa on kyse valtavasta sitoutumisesta, ja valmentajat viettävät nykyään aikaa hallilla enemmän kuin koskaan ennen. En ole valmis siihen.

Lue myös:

    Uusimmat