Mainos

Teemapuiston työntekijä kuoli Orlandon iskussa – Potter-kirjailijalta osanotto

Orlandon joukkosurman uhrien omaiset ovat alkaneet vahvistaa ampujan luoteihin kuolleiden läheistensä nimiä.

Yksi uhreista on 22-vuotias Luis Vielma. Nydailynews.com kertoo, että esimerkiksi Harry Potter -kirjailija J.K. Rowling on lähettänyt Twitterissä kauniin osanoton Vielman omaisille sen jälkeen, kun hän kuuli Vielman työskennelleen Orlandossa elokuvayhtiö Universalin teemapuistossa Potter-laitteissa.

– En voi lakata itkemästä, Rowling kirjoittaa.

Samalla hän twiittasi kuvan, jossa Vielma poseeraa Potter-aiheisessa Gryffindor -solmiossa.

Sunnuntain vastaisena yönä Floridan Orlandossa homobaariin tehdyssä iskussa kuoli lähes 50 ihmistä. Yli 50 ihmistä vietiin sairaalaan, useat kriittisessä tilassa. Ampujalla on epäilty olevan yhteyksiä äärijärjestö Isisiin, mutta asiaa ei ole vahvistettu.

Pulse-clubin vakioasiakas Tamara Colon kertoo nydailynewsin verkkosivuilla lähteneensä paikalta kymmenen minuuttia ennen ampumisen alkua.

Colon kertoo, että viisi hänen ystäväänsä sai surmansa tulituksessa. Useita haavoittui. Hän kertoo, ettei kuullut mitään, ennen kuin näki kuvat aamun uutisista.

– Tämä on ainoa vapaapäiväni. Minun piti viettää se rannalla lasten kanssa, mutta nyt vietän sen sairaalassa, järkyttynyt Colon sanoo.

Surmansa saaneiden lista päivittyy Orlandon virallisilla verkkosivuilla sitä mukaa, kun viranomaiset saavat uhreja tunnistettua.

Baron Serranon veli Juan Rivero oli yökerhossa. Perhe ei ole kuullut hänestä mitään.

– Emme ole saaneet mitään tietoa, Baron sanoo.

Serrano sanoo, etteivät viranomaiset voi sanoa, että he ovat tunnistaneet uhreja.

– Kaikki ihmiset sairaalassa ovat olleet erittäin avuliaita ja he ovat antaneet kaiken tiedon, mitä he voivat.

Orlandon ammuskelusta epäilty on Omar Mateen. Mies on ollut FBI:n tarkkailulistalla, ilmaissut vihansa homoseksuaaleja kohtaan ja käyttäytynyt läheistensä mukaan epävakaasti.

Ammuskelun motiivi ei ole vielä selvillä, mutta viranomaisten mukaan Mateen oli soittanut hätänumeroon vain hetkiä ennen tekoa. Hän oli ilmoittanut aikovansa iskeä terroristijärjestö Isisin nimissä.

2:51

6:40

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.