Tee nämä ihonhoitolupaukset uudeksi vuodeksi

Ihonhoidosta tulee helposti luistettua kiireen tai väsymyksen yllätettyä. Ensi vuonna ikävistä laiminlyönneistä on syytä päästä eroon.

Meikit saattavat väsyneenä tai kiireessä jäädä yöksi kasvoille ja hektisessä elämänrytmissä kosteusvoide unohtua. Ihosta on kuitenkin äärimmäisen tärkeää pitää huolta, ja uudenvuodenlupaus voi olla sykäys kohti järjestelmällisempiä ihonhoitorutiineja.

Lupaan käyttää kosteusvoidetta aina suihkun jälkeen

Lämmin vesi kuorii ihosta luonnollisen rasvan, joten iho kaipaa kipeästi kosteutusta suihkun jälkeen. Kosteusvoide on paras levittää korkeintaan kymmenen minuuttia suihkun jälkeen, sillä suihkunraikas iho imee voiteen paremmin.

Vinkki: Kun kosteusvoiteet pitää suihkun lähettyvillä, on niihin helppo tarttua heti suihkun jälkeen.

Lupaan pestä meikkini aina yöksi

Kasvoille jätetyt meikit tukkivat ihohuokoset ja saavan ihon näyttämään vanhemmalta. On suuri palvelus omille kasvoille huolehtia siitä, ettei meikit kasvoilla tule ikinä mentyä nukkumaan.

Vinkki: Meikinpoistolappujen säilyttäminen sängyn läheisyydessä voi auttaa siinä, että väsyneinäkin iltoina meikit tulee putsattua.

Lupaan puhdistaa kasvoni hikoilun jälkeen

Etenkin runsaan hikoilun jälkeen kasvot on syytä puhdistaa nopeasti. Kuivunut hiki tukkii huokoset ja aiheuttaa epäpuhtauksia.

Vinkki: Jos urheilusuorituksen jälkeen ei suunnittele menevänsä heti suihkuun tai pesevänsä kasvojaan, kannattaa matkassa pitää meikinpoistolappuja, joilla hikikin saa helposti kyytiä.

Lupaan puhdistaa meikkisiveltimeni

Meikkisiveltimet ja -sudit olisi hyvä puhdistaa kerran viikossa, mutta harvat tekevät niin. Tulevana vuonna omat tavat on kuitenkin hyvä parantaa. Kun ottaa tavaksi pestä siveltimet, sudit ja sienet vähintään kerran kuussa, pysyvät välineet paremmassa kunnossa ja infektioriski pienenee, kun bakteerien määrä vähenee.

Lupaan kuoria ihon säännöllisesti

Iho olisi päivittäisen puhdistuksen lisäksi hyvä kuoria kerran viikossa.

– Vauvan iho uusiutuu kokonaan 14 päivän aikana. Sitä vastoin 30-vuotiaan iholta vie 28 päivää uusiutua kokonaan, ihotauteihin erikoistunut lääkäri Howard Sobel Lenox Hillin sairaalasta New Yorkista kertoo Allure-lehden haastattelussa.

Vinkki: Päätä vakiopäivä, jolloin kuorit ihosi, niin rutiini ei unohdu helposti.

Lupaan hoitaa käsiäni

Kädet ovat jatkuvasti käytössä, ja jos niitä ei hoida, on tuloksena helposti kuivat ja halkeilleet sormet ja kynnet. Vuosien mittaan huonosti hoidettu iho veltostuu ja kertyneet vuodet paistavat käsistä läpi.

Vinkki: Käsivoide laukussa helpottaa pitämään mielessä käsien rasvaamisen tärkeyden.

Lupaan olla koskematta jatkuvasti kasvoihini

Kasvojen jatkuva koskettelu tuo tullessaan hurjan määrän bakteereja iholle. Kun asiaan kiinnittää erityishuomiota, on tapa mahdollista saada aisoihin.


MTV3/Helmi

Lähde: Allure

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja