Tee kynttilöistä jouluinen asetelma

Joulun alla kynttilöillä on helppo luoda joulutunnelmaa kotiin. Kaunis asetelma syntyy kynttilän ympärille laitettavilla lisämausteilla.

Kynttiläasetelmat voivat olla yhden tai peräti kolmen kynttilän kokoisia. Tärkeintä on, että kynttilät ovat keskenään samanvärisiä, jotta asetelmasta ei tule liian rönsyilevää.

Kynttilöiden koko saa vaihdella. Useimmiten kaupasta löytyy samaa kynttilää sekä matalampana että korkeampana versiona. Korkeuserot tuovat asetelmaan kolmiulotteisuutta.

Tarvitset:

- Pyöreän alustan, joka kestää kynttilöiden kuumuutta. Halkaisija voi olla 10–20 cm riippuen laitatko asetelmaan yhden vai useamman kynttilän.

- 1–3 kynttilää

Koristeiksi esimerkiksi:

- käpyjä

- manteleita

- pieniä havunoksia

- pieniä olkia

- karpaloita

- joulukaramelleja

- merisuolaa

- kanelitankoja

Valkoinen on tyylikäs valinta

Valkoisten kynttilöiden ympärille sopii hyvin merisuolasta tehty tekolumi. Se kimaltelee kauniisti liekkien valossa. Suolan päälle sopivat koristeeksi oljet. Laita asetelmaan vielä muutama karpalo, niin lopputulos on täydellinen.

Kokeile yhdistää myös tummanvioletti kynttilä valkoisen merisuolalumen kanssa. Asetelman kruunaavat tummanviolettiin käärepaperiin kiedotut karamellit.

Valkoisen kanssa voit yhdistää myös sinistä, viininpunaista tai hopeaa.

Havut luovat perinteistä joulutunnelmaa

Punaisten, vihreiden ja tummansinisten kynttilöiden koristeeksi sopivat erityisen hyvin pienet havut, joita voi asetella kynttilöiden ympärille ohueksi kerrokseksi. Asetelmaa piristävät karpalot ja kävyt.

Voit myös jättää karpalot pois ja yhdistää käpyihin muutaman kanelitangon.

Kulta ja ruskea sopivat jouluun

Kaupoissa myydään paljon ruskeansävyisiä kynttilöitä aina vaaleasta kullasta täysin tummanruskeaan. Joulutunnelma syntyy helposti, kun ruskean kynttilän juurelle asettelee reilusti manteleita.

Voit myös lisätä asetelmaan muutaman havun ja värjätä käpyjä kultamaalilla. Kullatut kävyt hehkuvat ihanasti kullanväristen kynttilöiden juurella.

Ole tarkkana, ettei tuli pääse tarttumaan asetelmien eri osiin. Kynttilällä on myös aina oltava asianmukainen alusta. Palavaa kynttilää ei saa koskaan jättää vahtimatta.

MTV3/Tuuli Lindgren

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja