Tee itse mosaiikkia

Kaunis mosaiikki koristaa kynttilänjalkoja, kukkaruukkuja ja peilien kehyksiä.

Mosaiikki on hauska harrastus, joka vaatii kuitenkin hieman harjoittelua. Aloittelijan on suositeltavaa ostaa mosaiikkiharrastusta käsittelevä kirja, jossa tekniikat on selkeästi kerrottu.

Helpoin tapa aloittaa mosaiikkiharrastus on ostaa valmis mosaiikkipaketti, jossa on kaikki tarvikkeet mukana. Myynnissä on esimerkiksi valmiita mosaiikkipeili-paketteja, joissa peili kehystetään mosaiikilla.

Jos valmiit paketit eivät houkuttele, ensimmäinen helppo kohde voi olla esimerkiksi keraaminen kukkaruukku. Yhdistele erilaisia sävyjä tai muotoja, niin saat eläväisen pinnan. Jos et halua käyttää valmiita lasimosaiikkipaloja, voit tehdä paloja myös itse esimerkiksi värillisestä lasista tai posliinista.

Kun kehityt mosaiikin tekemisessä, haluat luultavasti kokeilla erilaisia kuvioita. Piirrä aina kuviot ensin lyijykynällä.

Sommittele sen jälkeen mosaiikkipalat kuvioihin. Mieti mitä värejä ja muotoja haluat käyttää. Kun liimaamisen aloittaa vasta tarkan suunnittelun jälkeen, on lopputulos varmemmin onnistunut.

Peileissä ja tauluissa kannattaa ottaa huomioon työn paino esillepanovaiheessa. Kiinnitä työt kunnolla, sillä valmis mosaiikki painaa paljon.

Mosaiikin tekemistä varten tarvitset:

- alustan (esim. keramiikkaa tai puuta)

- mosaiikkilasia

- mosaiikkiliimaa

- lyijykynän

- rätin työn puhdistamista varten

MTV3/diyideas.com

Kuvat: Colourbox, Futureimagebank

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja