Mainos

Tee ergonomisempi keittiö

Tehokas ja miellyttävä kokkailukokemus vaikuttaa hyvien kotiaterioiden määrään ja varmasti myös laatuun. On vaikeaa laittaa apetta rakkaudella, jos selkää kivistää eikä tiskipöydällä ole edes tilaa kaikille raaka-aineille.

Hyvin suunniteltu ja toteutettu keittiö on kaikki kaikessa kotikokkailun onnistumisessa. Sekä tulevassa että nykyisessä keittiössä voi tehdä työskentelyä ja viihtymistä helpottavia ratkaisuja.

Minimoi kyykyt ja kurotus

Suosi lattiatason säilytystiloissa vetolaatikoita kaappien sijasta. Näin vältyt ikävältä kyykistelyltä etsiessäsi hyllyn perälle eksyneitä välineitä.

Järjestele kaappien ja laatikoiden sisältö loogisesti. Tarpeellisimmat ja useimmin käytetyt ainekset ja tarvikkeet kuuluvat joko ylimpiin vetolaatikoihin tiskin alle tai alimmille yläkaappien hyllyille.

Avarissa tiloissa onnistuu

Huolehdi, että keittiösuunnitelmassa lieden vieressä on tilaa työskentelytasolle. Seuraavaksi kypsennettävillä ruoilla ja juuri uunista otetuilla syötävillä on oltava paikka. Varaa tasotilaa myös tiskialtaan viereen, jotta pystyt puhdistamaan kerralla vaikka suuren määrän perunoita.

Asennuta uusi liesi niin, että sen molemmille puolille jää mukavasti tilaa touhuta. Nurkkaan ahdetun lieden ääressä on epämiellyttävä puuhailla. Katso, että pääsi ei ole törmäysvaarassa etkä joudu kyyristelemään tarpeettomasti: liesituulettimen sopiva etäisyys liedestä on vähintään 60 senttiä.

Rohkeasti mittatilausta

Työtasojen korkeuden tulisi olla vähintään 90 senttiä. Jos kuitenkin olet tavallista pidempi tai lyhyempi, älä epäröi hankkia juuri passelin kokoisia tasoja. Huolehdi myös riittävästä valaistuksesta, jotta sinun ei tarvitse siristellä keskittyessäsi paloitteluun tai kuorimiseen.

Jos olet vasenkätinen, hoida laitteiden sijoittelu oikein. Esimerkiksi tiskikone sopii tällöin paremmin tiskialtaan vasemmalle kuin oikealle puolelle. Tuoliton keittiö on rasittava, joten hanki vielä huoneeseen palli, jolla voit kokkailla rennommin.

MTV3/styleathome.com

Kuvat: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.