Mainos

Tecnomen lomauttaa

Tecnomen Oyj:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Neuvottelujen yopputuloksena yhtiön Suomen-yksiköissä toteutetaan henkilöstökulujen alentamiseen tähtäävä suunnitelma, joka koskee valtaosaa henkilöstöstä mukaan lukien yrityksen johto. Säästötoimenpiteet toteutetaan vapaaehtoisesti sovittujen palkan alennusten sekä lomautusten kautta. Arvioitu lomautusaika on 2,5 viikkoa per henkilö.

Vapaaehtoisilla palkan alentamisilla on tarkoitus saavuttaa lähestulkoon lomautuksia vastaava säästö. Tämän lisäksi henkilöstöä kannustetaan työtilanteen mukaan myös palkattomiin lomiin.

Sovitut lomautukset ja palkkakustannusten alentamiset ovat osa kokonaissuunnitelmaa, joilla yhtiö sopeuttaa kustannustasoansa muuttunutta markkinatilannetta vastaavaksi. Nyt päättyneet yt-neuvottelut käytiin työnantajan 20.8.2001 laatiman neuvotteluesityksen pohjalta ja ne koskivat Tecnomenin koko henkilöstöä.

Toimenpiteiden toteuttaminen aloitetaan syyskuussa, ja ne ajoittuvat kuluvalle vuodelle 2001. Vastaavista toimenpiteistä on sovittu myös Tecnomenin ulkomaan toimipisteissä. Saavutettavat kustannussäästöt vaikuttavat pääosin kuluvan vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä, yhtiö kertoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.