Mainos

Teboil laskutti kuntia liikaa Pohjois-Karjalassa

Karjalainen -lehden mukaan yhtiö on myöntänyt virheen ja selittänyt sen johtuneen väärästä laskutusohjelmasta.

Öljy-yhtiö Teboil on laskuttanut kymmeniä tuhansia euroja liikaa toimittamastaan kevyestä polttoöljystä Joensuun seudulla. Virheellisen laskutuksen vuoksi hankintarenkaassa olevien kuntien ja kuntayhtiöiden öljylaskut kohosivat sopimusvuoden aikana huomattavasti sovittua suuremmiksi. Yliperityt summat vaihtelevat muutamasta tuhannesta eurosta Liperin kunnan noin 22 000 euroon.

Teboil myöntää virheen tapahtuneen.

-Teboil noudattaa sopimuksia, ja jos virheitä tapahtuu, ne korjataan. Kyseessä oli niin sanottu hintasidonnaisuusvirhe, joka sitten kertautui ja kumuloitui sopimuskauden aikana, kertoo yhtiön kaupallinen johtaja Martti Suikkanen.

Hankintarenkaassa on Joensuu ja seitsemän sen ympäristökuntaa. Liperissä havaittiin, että ero Joensuun ja Liperin maksamissa hinnoissa kasvoi tasaisesti, vaikka hinnanmuutoksen pitäisi olla sama kaikille hankintarenkaan tilaajille. Hankintarenkaan sisällä on sinänsä hintaeroavuuksia, jotka johtuvat muun muassa kuntien kulutusmääristä ja rahdeista.

Hinnanvaihtelut perustuvat kuntien tekemässä sopimuksessa sen hetken maailmanmarkkinahintoihin. Hinta tarkastettiin lähes 50 kertaa sopimuskaudella 1.10.2004 -30.9.2005.

- Hinnoitteluvirheet on käyty läpi kuntien kanssa. Liperi on saanut hyvityksen ja käsittääkseni muutkin kunnat. Kaikki tapaukset tutkitaan huolellisesti. Tarkasteluun otetaan myös raskas polttoöljy, jonka toimitamme myös hankintarenkaalle.

Karjalainen: Kunnat ihmettelivät hinnannousuja

Yliperinnästä kertoi keskiviikkona Karjalainen-lehti. Lehden mukaan vain Joensuuta laskutettiin sopimuksen mukaisesti. Suikkanen ei osannut kertoa syytä tapahtuneeseen.

- Asiaa ryhdyttiin selvittämään paikallisella tasolla. Ehkä siellä ei heti ymmärretty asian vakavuutta ja reagoitu riittävän nopeasti. Pääkonttorissa asiaan tartuttiin heti, kun se tuli tietoon, kertoo Suikkanen.

Karjalaisen mukaan kunnat olivat jo aiemmin ihmetelleet, kuinka Teboilin hinta kipusi aina sopimuskauden loppua kohden jopa lähelle huoltoaseman hintoja, vaikka kuntarenkaan kilpailuttaman hinnan pitäisi olla huomattavasti alhaisempi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.