Mainos

Teatteriväki haluaa lapset taas näytöksiin

Lapsiyleisön katoamisen taustalla ovat opetushallituksen ohjeet, joiden mukaan peruskoulutus on ilmaista.

Teatteriväki vetoaa kulttuuriministeriin lasten saamiseksi takaisin teattereihin. Teatteriliiton edustajat tapasivat Tanja Saarelan tänään.

Lapsiyleisöt ovat kadonneet, koska koulut eivät enää tuo ryhmiä esityksiin. Muutoksen taustalla ovat opetushallituksen ohjeet, joiden mukaan perusopetuksen pitää olla ilmaista.

Koulut ovat tulkinneet ohjeita niin, ettei teatteriretkiä varten enää voida kerätä rahaa lainkaan.

Teatteriliitto esittää, että koululaisten oikeus käydä elävän esittävän taiteen esityksissä vähintään kerran vuodessa liitettäisiin osaksi opetusohjelmaa.

- Silloin tämmöistä ongelmaa ei ole, koska se kuuluu niihin asioihin, joka koulun pitää rahoittaa. Se vaatii tietysti, että asia sisällytetään opetusohjelmia ohjaaviin lainsäädäntöihin, Teatteriliiton toimitusjohtaja Matti A. Holopainen sanoo.

Perusopetuksessa panostettava taideaineisiin

Kulttuuriministeri Tanja Saarelan mukaan perusopetus on valtion varoin kustannettavaa opetusta, jossa taide ja kulttuuri ovat aivan yhtä tärkeitä opetussuunnitelman mukaisia asioita kuin muut aineet.

- Kuntien tehtävänä on tiukasta taloudesta huolimatta suunnitella opetus niin, että varat riittävät kaikkeen. Kun meillä valtion varoin tuetaan myös taide- ja kulttuurilaitoksia kuten museoita, teattereita ja orkestereita, olisi järkevää myös hyödyntää niiden palveluita, kulttuuriministeri painottaa.

- Tiedämme, että taidekasvatus tukee ihmisen kykyä ajatella laajemmin ja luovemmin. Miksi Suomen koululaitos väheksyisi näitä tutkimustuloksia? Visio Suomen talouskasvusta perustuu luovuuden ja innovaatioiden varaan. Jos näin halutaan, on perusopetuksessa myös panostettava taideaineisiin, Saarela sanoo tiedotteessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.