Mainos

Teatterit toteuttavat yhdessä menestysnäytelmän

Charlie Christensenin kansainvälinen menestysnäytelmä Arne Anka esitetään Suomessa kolmen teatterin yhteistyönä.

-

Charlie Christensenin Arne Anka syntyi parodiana viiniä maistelevasta vasemmistosta, jolla oli mielipide kaikesta. Nyt Arne Ankan amatöörifilosofiat ja tinkimättömät mielipiteet on muokattu omaan aikaamme sopiviksi. Kansallisteatterin, Svenska Teaternin ja Viiruksen kaksikielisen yhteistyön ensi-ilta on perjantaina.

Kansallisteatterille ja Svenska Teaternille edut teattereiden välisessä yhteistyössä ovat lähinnä taiteelliset, mutta Viirukselle teattereiden yhteisponnistus on vähintään yhtä merkittävä taloudellisesti.
-Meillä kestää aina hirveän kauan, jos suunnittelemme suuria tuotantoja, koska me joudumme keräämään varoja. Tämä on juuri resurssikysymys, arvioi Viiruksen johtaja Johan Storgård.

Matkatessaan Ruotsista Suomeen näytelmä on muuttunut kaksikieliseksi, minkä ansiosta näyttämöllä päästään nyt ironisoimaan myös kahden kielikulttuurin välisiä eroja.
-Usein kuvitellaan että kieliongelma on suurempi kuin on, mutta kun teatteri on hyvä, niin kieliongelmakin häipyy, uskoo teatterinjohtaja Maria-Liisa Nevala Suomen Kansallisteatterista.

(MTV3)

Tietoa Arne Ankasta Viiruksen sivuilta (ruotsinkielinen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.