Mainos

Teatteriliitto huolissaan Varkauden Teatterin leikkauksista

Liitto muistuttaa, että teatterin valtionosuus perustuu tehtyihin henkilövuosiin. Jos teatterin toimintaa leikataan, vähenevät tulevaisuudessa myös valtion avustukset.

Suomen teatteriliitto on huolestunut Varkauden Teatterin määrärahojen leikkauksista, joiden pelätään johtavan suuriin toiminnallisiin supistuksiin ja muihin säästötoimiin, esimerkiksi henkilökunnan lomautuksiin. Liitto on lähettänyt Varkauden päättäjille kirjeen, jossa se pyytää kaupunkia harkitsemaan päätöstään vielä uudelleen ja palauttamaan teatterin ensi vuoden avustuksen tämänvuotiselle tasolle.

Varkauden kaupunginvaltuusto on päättänyt leikata teatterin ensi vuoden määrärahaa yli kolmanneksen, jolloin avustusta jäisi jäljelle vain 301 000 euroa. Kaupungin avustus pääsylippua kohden on Varkaudessa jo nyt merkittävästi alemmalla tasolla kuin vertailuteattereissa.

Liiton mielestä leikkauspäätös on todellinen uhka teatterin toiminnalle. Varkauden Teatteri on merkittävä alueellinen kulttuuripalvelujen tarjoaja. Se on tuottanut vuosittain 3-5 ensi-iltaa. Viime vuonna katsojia oli yli 31 000. Vakituisia työntekijöitä teatterissa on 24.

Liitto muistuttaa myös, että teatterin valtionosuus perustuu tehtyihin henkilötyövuosiin. Jos teatterin toimintaa nyt leikataan, vähenevät tulevaisuudessa myös valtion avustukset.

Varkauden teatteri on aloittanut myös nimien keruun tukiadressiin, joka toimitetaan päättäjille tammikuun jälkeen. Tukikampanjan tekstissä todetaan, että 93-vuotiaan teatterin toiminta on nyt veitsenterällä ja jokainen näytelmä riski toiminnan jatkuvuudelle.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.