Mainos

Teatterikesän uusi johto esitteli valintansa

Erikoisia ulkomaisia vierailuesityksiä ja kauden parhaita suomalaisia näytelmiä nähdään Tampereen teatterikesässä elokuussa. Valintojen takana on teatterikesän uusi taiteellinen johtokolmikko.

Johtokolmikko Maarit Pyökäri, Reko Lunda n ja Kari Heiskanen esitteli tänään teatterikesän virallisen ohjelmiston. Oheisohjelmistot vahvistuvat myöhemmin alkukesän aikana. Teatterikesän päävieraaksi tulee draama- ja komediateatteri Taganka Moskovasta. Se on vieraillut viimeksi Suomessa 18 vuotta sitten.

Maineikas Taganka on edelleen kovassa vedossa. Se esittää Tampereella johtajansa Juri Ljubimovin ohjauksen Peter Weissin näytelmästä Maratja markiisi de Sade. Brittiryhmä Theatre Workshop Edinburghista tuo rankan ja pysäyttävän esityksen D.A.R.E. Robert Raen kirjoittama ja ohjaama esitys kertoo vammaisten kohtelusta ja esiintyjätkin ovat vammaisia.

Ranskalainen Eclats d etats -ryhmä esittää hyvin minimalistista, pienimuotoista teatteria, jota ei toistaiseksi Suomessa tunneta. Esityksen nimi on Kärpäsen intiimi päiväkirja. Muita ulkomaisia esityksiä ovat mm. bulgarialaisen Credon Päällystakki ja ruotsalaisen Teater Plazan Skitungen. Myös katuteatteria on perinteiseen tapana luvassa.

Kotimaisia puheenaiheita

Maarit Pyökärin mukaan kaikkia parhaita kotimaisia esityksiä ei saatu teatterikesään. Aika ja paikka eivät aina sovi kaikille. Helsingin kaupunginteatteri esittää Tampereella rankan näytelmänsä Shopping and Fucking.

Wasa Teater tuo Pohjanmaan amerikansiirtolaisista kertovan Colorado Avenuen. Se esitetään ruotsinkielisen Pohjanmaan murteilla. Perinteisempää linjaa edustavat Kouvolan kaupunginteatteri, Seinäjoen kaupunginteatteri, Oulun kaupunginteatteri ja Hämeenlinnan kaupunginteatteri.

Kouvolan ohjelmana on Maria Jotunin Huojuva talo, Seinäjoen Orvokki Aution Valokuvavarkaat, Oulun Ingmar Bergmanin Kohtauksia eräästä avioliitosta ja Hämeenlinnan Lyle Kesslerin Orvot. Hämeenlinnan kaupunginteatterin esitykseen myös osallistuu näyttelijäosuuskunta Koitos.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.