Mainos

Teattereiden valtionosuudet nousivat

Kulttuuriministeri Tanja Saarela vahvisti teattereiden ensi vuoden valtionosuudet. Valtion tukea myönnetään teattereille yhteensä reilut 33 660 000 euroa.

Teatterit saavat ensi vuonna lähes 800 000 euroa enemmän valtionavustusta kuin tänä vuonna.

Teatterit saavat ensi vuonna valtion tukea yhteensä 33 657 890 euroa. Valtionosuutta saa kaikkiaan 56 teatteria, joista yksitoista on tanssiteattereita.

Uusia teattereita ei otettu teatteri- ja orkesterilain piiriin. Mukaan haki kolmetoista puheteatteria ja yksi tanssiteatteri.

Teattereiden henkilötyövuosien määrä ei nouse tämänvuotisesta. Niille osoitettujen henkilötyövuosien määrä on siten edelleen 2469. Henkilötyövuoden hinnaksi vahvistettiin 31 567 euroa. Yksikköhintaa korotetaan kahden prosentin indeksikorotuksella.

Valtionosuus on 37 prosenttia teatterin henkilötyövuodesta, paitsi Tampereen työväen teatterilla ja Helsingin Svenska teaternilla se on 60 prosenttia.

Kulttuuriministeri Tanja Karpela myönsi lisäksi harkinnanvaraista avustusta noin 2,9 miljoonaa euroa alue-, lasten-, tanssi- ja ruotsinkieliseen teatteri- ja kiertuetoimintaan. Kolme teatteria saa lisäksi yhteensä 230 000 euroa harkinnanvaraista avustusta toimintansa kehittämiseen. Tukea saavat helsinkiläinen Kom-teatteri, Kajaanin kaupunginteatteri ja Kuopion kaupunginteatteri.

Lain ulkopuolisten ryhmien avustuksista päättävät valtion näyttämötaide- ja tanssitaidetoimikunnat myöhemmin tänä vuonna. Hallituksen esityksessä vuodelle 2007 niiden määräraha on sama kuin tänä vuonna.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.