Mainos

Team: Työllisyys- ja kasvusopimuksesta turha sopia nyt

Teollisuusalojen ammattiliiton (Team) vastavalittu puheenjohtaja Heli Puura vaatii, että neuvottelut työllisyys- ja kasvusopimuksesta (tyka) ja yhteiskuntasopimuksesta yhdistetään.

Puuran mielestä ei ole järkeä sopia palkankorotusten tasosta eli tyka-sopimuksesta ennen kuin tiedossa on, minkälaisia työelämän kiristyksiä yhteiskuntasopimus pitää sisällään. Työmarkkinakeskusjärjestöjen on määrä päättää työllisyys- ja kasvusopimuksen jatkosta kesäkuun puoliväliin mennessä.

– Ei ole järkeä sopia tykan jatkosta ja ensi vuoden työrauhasta ennen kuin olemme nähneet hallitusohjelman kirjaukset ja tiedämme, mitä lisäkuormaa hallitus on heinäkuun lopussa meille esittämässä, Puura toteaa.

Oikeustieteen kandidaatti Heli Puura valittiin torstaina puheenjohtajaksi yksimielisesti Teamin liittokokouksessa Helsingissä. 49-vuotias Puura siirtyy tehtävään keskusjärjestö STTK:n sosiaaliasioiden päällikön paikalta.

Puheenjohtajana aiemmin toiminut Timo Vallittu jäi eläkkeelle. Hän johti Teamia ja sen toista edeltäjää Kemianliittoa 19 vuotta.

Team on SAK:n toiseksi suurin teollisuusliitto, ja sillä on 58 000 jäsentä.   

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.