Mainos

Tea Party -liike halusi Obaman kannattajia sivuun

Oikeistolainen Tea Party -liike nousi ennen presidentinvaaleja jälleen puheenaiheeksi Yhdysvalloissa.

Liike etsi äänestäjäluetteloista muun muassa kirjoitusvirheitä, joiden perusteella lähinnä presidentti Barack Obaman potentiaalisia kannattajia saataisin pois listoilta ja Mitt Romneyn kannatusosuutta kasvatettua.

– Yleensä näihin etnisiin vähemmistöihin ja vähävaraisiin kansanryhmiin kuuluvat ihmiset ovat melko haluttomia lähtemään taistelemaan tällaista toimintaa vastaan. Virheiden hakua varten oli kehitelty tietokoneohjelma, jotta mahdollisimman monta Obaman potentiaalista kannattajaa saataisiin pois pelistä, toimittaja Päivi Sinisalo sanoo.

– Listoilla oli tietenkin paljon ihmisiä, jotka olivat kuolleet tai muuttaneet pois osavaltiosta. Mutta Tea Party -liike halusi poistaa listoilta huomattavasti suurempi määriä.

Äänestäminen on sujunut toistaiseksi melko vilkkaasti, mutta Päivi Sinisalon mielestä suuri innostus puuttuu.

– Hurmos oli paljon suurempi neljä vuotta sitten, kun Obama valittiin ensimmäistä kertaa. Paikoissa, joissa vierailin, tunnelma oli jotenkin vaisu. Monella äänestäjällä on ollut tunne, että tässä täytyy valita kahdesta pahasta se pienempi. Osa sanoi myös, että hyvä kun tämä loppuu. Kampanjointia on pidetty pitkänä, rankkana ja myös masentavana.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.