TCL:n kännykkämyynti takkuaa

Kiinalaisen matkapuhelinvalmistajan kännyköiden myynti väheni viime kuussa 13,8 prosenttia viime vuoden heinäkuusta.

Kiinalainen TCL arvioi tänään, että sen kännykyiden myynti väheni viime kuussa 13,8 prosenttia viime vuoden heinäkuusta. Yhtiö ei eritellyt, mistä myynnin lasku johtui, mutta analyytikoiden mukaan syynä oli yksinomaan alan kiristynyt kilpailu.

Kappalemääräisesti TCL:n kännyköitä myytiin heinäkuussa 661 311 kappaletta. Asiantuntijat ovat jo ehtineet varoitelleet, että Kiinan matkapuhelinmarkkinoiden armoton kilpailu saattaa nakertaa yhtiön kannattavuutta. TCL julkistaa osavuosikatsauksensa 27. elokuuta.

TCL:llä on arviolta kymmenyksen osuus kännykkämarkkinoista Kiinassa, joka on maailman suurin yksittäinen matkapuhelinten markkina-alue noin 300 miljoonalla käyttäjällään. Analyytikoiden mukaan TCL:n on haastanut erityisen vahvasti muiden muassa Philips Electronics NV. Kiinalaisyhtiön on kuitenkin katsottu edelleen voittaneen markkinaosuutta muilta ulkomaalaisilta suurvalmistajilta, kuten Nokialta, Motorolalta ja Siemensiltä. Kiinalaisvalmistajista TCL:n kovin haastaja on Sichuan Changhong Electric Appliance Co Ltd.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat