Mainos

Täyskorvaus säilyy lääkekorvausuudistuksessa

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen mukaan tarkoituksena on siirtyä suoraan prosenttiperusteiseen järjestelmään ja poistaa kiinteä ostokertainen omavastuu.

Sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre vakuuttaa, että lääkekorvausuudistuksessa säilyy myös sadan prosentin korvausluokka.

Uudistuksessa säilyy kolme eri korvausprosenttia. Tarkoituksena on siirtyä suoraan prosenttiperusteiseen järjestelmään ja poistaa kiinteä ostokertainen omavastuu.

- Vaikeiden ja pitkäaikaisten sairauksien hoidossa käytettävien lääkkeiden korvaukset turvataan niin, ettei lääkkeen käyttäjien asemaa heikennetä, sanoi Mönkäre. Hän puhui apteekkaripäivillä tänään Helsingissä.

Lääkekorvausuudistuksesta on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle tänä keväänä. Sosiaali- ja terveysministeriössä pohditaan keinoja, joilla lääkekorvauskuluja voitaisiin hillitä. Valmisteilla on esitys, jossa muun muassa laskettaisiin lääkkeiden tukkuhintoja. Lääkkeen hinta ollaan sitomassa myynnin määrään niin, että hintaa voidaan tarkistaa, jos myynti nousee suuremmaksi kuin myyntiarvo.

Mönkäreen mukaan myös lääketaksan rakennetta olisi muutettava vastaamaan lääkkeiden nykyistä hintarakennetta. Mönkäre ei esittänyt apteekkimaksun puolittamista, koska sen puolittamiseen tai poistamiseen liittyy vielä ratkaisemattomia rahoituskysymyksiä.

Myös lääkkeiden hinnoitteluun harkitaan muutosta, jonka mukaan lääkkeen tukkuhinnan pitäisi olla sama kaikille apteekeille. Lääkeyritykset voisivat edelleen myöntää alennuksia, mutta niiden pitäisi olla samansuuruisia kaikille apteekeille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.