Täyskäännös – NHL avasi oven skandaalissa ryvettyneelle mestarivalmentajalle

NHL tiedotti maanantaina, että liigasta taannoisen hyväksikäyttöskandaalin myötä suljettu mestarivalmentaja Joel Quenneville on jälleen vapaa hakemaan töitä sarjasta.

Quenneville toimi viimeksi NHL:ssä Florida Panthersin päävalmentajana. Hän erosi tehtävästään syksyllä 2021, kun julkisuuteen tuotiin yli 10 vuoden takaiset tapahtumat Chicagosta.

Vuonna 2010 Chicagon organisaatioon kuulunut pelaaja Kyle Beach joutui tuolloin seuran videovalmentajan Brad Aldrichin hyväksikäytön uhriksi. 

Joukkueen päävalmentajana tapahtumien aikaan toiminut Quenneville, sekä seuran tuolloinen GM Stan Bowman ja apulais-GM Al MacIsaac joutuivat eroamaan NHL-pesteistään lokakuussa 2021, kun tapaus tuli ilmi.

NHL asetti kolmikon toimintakieltoon tapauksen tultua julki, sillä se katsoi, ettei seuran johtoporras ollut puuttunut hyväksikäyttöön riittävällä tavalla, vaikka se oli tapahtumien aikaan tiedossa. 

Pohjois-Amerikan kiekkoliiga kertoi verkkosivuillaan maanantaina, että kaikki kolme henkilöä ovat pian vapaita palaamaan sarjaan. 

– Vaikka on selvää, että heidän reaktioitaan ei tuolloin voitu hyväksyä, kukin näistä kolmesta henkilöstä on myöntänyt asian ja käyttänyt toimintakieltonsa toimintaan, joka ei ainoastaan osoita vilpitöntä katumusta, vaa myös suurempaa ymmärrystä vastuusta, joka NHL:ssä työskentelevillä henkilöillä on, sarjan verkkosivuilla lausutaan.

Tarkalleen Quenneville, Bomwan ja MacIsaac voivat solmia uusia työsuhteita 10. heinäkuuta jälkeen. Keskusteluja seurojen kanssa on kuitenkin jo nyt mahdollista käydä. 

Chicago voitti Stanley Cupin samalla kaudella, kun Beachin kokema hyväksikäyttö tapahtui. Quenneville on voittanut päävalmentajana kaikkiaan kolme NHL:n mestaruutta.

 

Lue myös:

    Uusimmat