Mainos

Täysin uusi käänne kahden teinin joukkoraiskaus- ja murhajutussa Intiassa

Toukokuussa koko maailman tietoisuuteen levinneen joukkoraiskaus- ja kaksoismurhajutun tutkinnassa on tapahtunut yllättävä käänne.

Viime keväänä 14- ja 15-vuotiaat serkustytöt löydettiin hirttäytyneinä puuhun Uttar Pradeshin maakunnassa Pohjois-Intiassa. Pian tämän jälkeen pidätettiin kolme miestä, joiden epäiltiin joukkoraiskanneen tytöt.

Tänään Intian keskusrikospoliisi CBI (Central Bureau of Investigation ) ilmoitti, että oikeuslääketieteellisten tutkimusten mukaan tytöissä ei ollut seksuaalisen väkivallan merkkejä. Heidän kuolinsyynsä oli tukehtuminen, kertoo BBC.

Alempaan kastiin kuuluvien serkusten kerrottiin kadonneen toukokuun 28. päivä Badaunissa, kun he olivat menneet illalla tarpeilleen läheiselle pellolle. Sen jälkeen kun tytöt löydettiin kuolleina, tekivät kylän lääkärit heille oikeuslääketieteellisten tutkimuksen. Siinä todettiin, että tytöt olivat joutuneet seksuaalisen väkivallan uhreiksi ennen kuolemaansa.

Intian keskusrikospoliisi tuli kuitenkin täysin erilaiseen lopputulokseen tutkimuksissaan.

– CBI on tullut noin 40 tieteellisen tutkimuksen perusteella siihen johtopäätökseen, ettei tyttöjä oltu raiskattu ja murhattu, kuten aiemmin on väitetty. Meidän tutkimustemme mukaan kyseessä oli kaksi itsemurhaa, sanoo CBI tiedottaja Kanchan Prasad.

Kunniamurha ja lahjottu naapuri?

Kolme joukkoraiskauksesta epäiltyä miestä päästettiin vapaaksi  jo syyskuussa takuita vastaan.

Tuolloin  CBI:n päällikkö totesi, että tyttöjen kuolemassa saattaisi olla kyse kunniamurhasta, joista vastuullisia olisivat tyttöjen sukulaiset. Tyttöjen kerrottiin olleen tekemisissä paikallisen kyläläisen kanssa, jota heidän perheensä vastustivat.

Intian keskusrikospoliisin tutkijat ovat kyseenalaistaneet myös jutun päätodistajan uskottavuuden. Päätodistajana jutussa oli perheiden naapuri, jonka väitetään saaneen lahjuksia uhrien perheiltä.

Jutussa on edelleen valtava määrä kysymysmerkkejä. Aiheesta järjestetään tiedotustilaisuus jälleen huomenna.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.