Mainos

Täydennyspoliisien rekrytointi käynnissä

Kihlakuntien poliisilaitokset ottavat parhaillaan vastaan täydennyspoliisitehtävistä kiinnostuneiden ilmoittautumisia. Sekä miehet että naiset voivat pyrkiä täydennyspoliiseiksi täyttämällä poliisilaitokselta saatavan ilmoittautumislomakkeen.

Täydennyspoliisihenkilöstöä koskevan asetuksen ansiosta Suomeen voidaan rekrytoida noin 3000 täydennyspoliisia, jotka työskentelevät poikkeusoloissa vakinaisten poliisien työpareina. Poikkeusolot voivat johtua esimerkiksi suuronnettomuuksista tai valtion turvallisuutta uhkaavista tapahtumista. Kihlakuntien poliisipäälliköt valitsevat täydennyshenkilöstöön ilmoittautuneiden joukosta kansalaisia, jotka saavat koulutusta poliisin tehtäviin 2-3 vuoden välein.

Täydennyshenkilöiksi hyväksyttävien tulee sisäasianministeriön mukaan olla paitsi fyysisiltä ja henkisiltä ominaisuuksiltaan poliisitehtäviin sopivia, myös nuhteettomia. Liikennerikkomuksesta tuomittu sakkorangaistus ei kuitenkaan estä henkilön valitsemista täydennyspoliisiksi. Miesten tulee olla yli 35-vuotiaita, sen sijaan naisilla ei ole vastaavaa ikärajoitusta.

Täydennyshenkilöstöön hyväksytylle hakijalle lähetetään kutsu sopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Koulutukseen osallistumisesta maksetaan korvaus, samoin kuin matkustamisesta johtuneista kuluista.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.