Mainos

Täydennyspoliiseilla tekemisen pula

Viisi vuotta toimettomina olleet täydennyspoliisit kaipaavat tekemistä. Myös sisäasiainministeriön poliisiosastolla myönnetään, että täydennyspoliiseiksi valittujen motivaatiota on hankala ylläpitää nykyisessä tilanteessa.

Täydennyspoliisisopimuksen on tehnyt yli 2000 mitä erilaisimmissa ammateissa toimivaa kansalaista. Heille on tarjottu muutama koulutuspäivä, osalle ammuntaharjoituksia, mutta ei muuta. Motivaatiota on vaikea ylläpitää.

Joensuun poliisi käytti täydennyspoliiseja vuonna 2001 Puolustusvoimien itsenäisyyspäivän paraatissa. Vaatimaton liikenteenohjaustehtävä johti peräti eduskuntakyselyyn, jossa poliisin epäiltiin rikkoneen lakia. Poliisivaltuudet on siis arka asia.

Lain mukaan täydennyspoliiseja voidaan käyttää vain poikkeusoloissa. Poliisilakiin valmistellaan nyt muutosta, jolla täydennyspoliiseja voitaisiin koulutusmielessä käyttää nykyistä joustavammin esimerkiksi järjestyksenpidossa. Täydennyspoliisit kannattavat, poliisi tyrmää.

Täydennyspoliisit haluaisivat helpottaa myös kansalaisten kokemaa poliisipulaa, mutta pelko poliisivaltuuksien väärinkäytöstä on liian suuri. Hyvä tahto ei näytä toteutuvan.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 25.01.2004).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.