Täydellisiä keksejä? Varo, yleinen virhe voi pilata ne!

Raaka taikina ja kuuma pelti ovat huono yhdistelmä. Lue, miten helposti selätät monen leipurin ongelman!

Kun olet leipomassa tusinoittain herkullisia keksejä, on houkuttelevaa laittaa uusi keksierä uuniin vielä kuuman uuninpellin päälle.

Raaka taikina kuumalla pellillä tarkoittaa kuitenkin sitä, että kekseistä tulee epätasaisesti kypsyneitä sekä liian ohuita ja yliruskistuneita reunoiltaan.

Sen sijaan, että joutuisit odottelemaan peltien jäähtymistä itsekseen, kokeile seuraavaa yksinkertaista niksiä: Valuta kuuman pellin alapuolelle kylmää vettä niin kauan, että se on jäähtynyt. Näin keksisi onnistuvat paremmin!

Näin säilytät keksejä

Kun keksit sitten ovat valmiita, täydellisen ruskeita ja vielä lämpimiä, ne ovat luonnollisesti parhaimmillaan. Jos keksejä kuitenkin jää säästöön, on tärkeää, että niitä säilytetään oikein.

– Odota, että keksit ovat jäähtyneet ja laita ne sitten ilmatiiviiseen purkkiin.

– Älä yhdistä samaan purkkiin erilaisia keksejä. Mehevämmät keksit varastavat kosteutta rapeammilta.

– Laita pieni palaa omenaa purkkiin. Se pitää keksit pehmeinä.


(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja