Mainos

Taxfreen loppuminen EU:ssa uhkaa Suomen lauttoja

Taxfree-kaupan loppuminen EU:n sisäisessä liikenteessä tuottaa suuria vaikeuksia Suomeen liikennöiville matkustajalautoille, sanoo Liiketaloustieteellinen tutkimuslaitos.

Veroton myynti on kattanut lauttojen pääomakustannuksista suurimman osan ja mahdollistanut halvemmat hinnat matkustaja- ja rahtiliikenteessä. Ilman verotonta myyntiä hintoja pitäisi nostaa matkustajaliikenteessä 150 prosenttia, mikä taas johtaisi kapasiteetin ja matkustajamäärien romahtamiseen. Epäsuorasti lakkauttaminen vaikuttaa myös Suomen laivanrakennusteollisuuteen.

Liiketaloustieteellinen tutkimuslaitos on selvittänyt asiaa European Travel Research Foundationin toimeksiannosta. Kyseessä on taxfree-kaupalla ansaitsevien yritysten säätiö, joka on kerännyt tietoa perustaksi kampanjalle taxfreen lopettamista vastaan.

Itse päätös lakkauttaa veroton myynti EU:n sisäisessä liikenteessä tehtiin 1991, ja se tulee voimaan kesäkuun lopussa 1999. Säätiö toivoo EU-maiden pyörtävän päätöksensä, ja kerää ympäri unionia tietoja taxfree-kaupan lopettamisen vaikutuksista.

Suomessa nykyinen hallitus ei ole ottanut asiaan kantaa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.