Mainos

Taxellia esitetään porvareiden presidenttiehdokkaaksi

Valtiosihteeri Stefan Wallin pitää Elinkeinoelämän keskusliiton hallituksen puheenjohtajaa, ministeri Christoffer Taxellia sopivimpana henkilönä RKP:n ja samalla porvaripuolueiden yhteiseksi presidenttiehdokkaaksi.

Wallin pohti asiaa Helsingin Sanomien haastattelussa.

- Jos ja kun puhutaan porvarillisesta yhteistyöstä, sen pitäisi pelata jo vaalien ensimmäisellä kierroksella. Silloin vaaliasetelma on riittävän selkeä, Wallin arvioi. -Tällaisessa asetelmassa koen, että Christoffer Taxell on sellainen henkilö, joka parhaiten pystyisi yhdistämään porvarillista kenttää - kokemuksensa ja olemuksensa ansiosta, hän jatkoi.

Wallin avustaa valtiosihteerinä RKP:n puheenjohtajaa ympäristöministeri Jan-Erik Enestamia. Enestam on jo aiemmin ilmoittanut, ettei hän ole halukas presidenttiehdokkaaksi. Presidentinvaalit järjestetään vuoden päästä.

Taxell vaikenee

Taxell on aika ajoin mainittu mahdollisena henkilönä, kun julkisuudessa on pohdiskeltu, mistä RKP löytää oman ehdokkaan tuleviin vaaleihin. Taxell on kieltäytynyt kommentoimasta asiaa millään tavalla, ja niin hän teki myös lauantaina STT:lle. Hän perusteli vaikenemistaan sillä, että on jättänyt politiikan yli kymmenen vuotta sitten.

Ehdotus porvarillisten puolueiden yhteisestä ehdokkaasta jo presidentinvaalin ensimmäisellä kierroksella ei saa tukea keskustasta ja kokoomuksesta.

Keskustan puoluesihteeri Eero Lankia muistutti tänään, että keskusta ja kokoomus ovat jo päättäneet asettaa vaaliin omat ehdokkaansa. Kokoomuksen puoluesihteerin Harri Jaskarin mukaan nyt puhutaan yhteistyöstä vaalin toisella kierroksella.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.