Mainos

Taxellia ehdotetaan Elinkeinoelämän keskusliiton johtoon

Elinkeinoelämän keskusliiton vaalivaliokunta ehdottaa, että ministeri Christoffer Taxell valitaan liiton hallituksen puheenjohtajaksi ensi vuodelle.

Ensi vuoden alusta toimintansa virallisesti aloittava Elinkeinoelämän keskusliitto on valitsemassa puheenjohtajakseen ministeri Christoffer Taxellin. EK:n vaalivaliokunta päätti kokouksessaan, että se esittää keskusliiton edustajistolle Taxellin valintaa keskusliiton hallituksen puheenjohtajaksi ensi vuodelle.

Taxellilla on kokemusta työnantajajärjestön puheenjohtajuudesta, sillä hän ehti toimia pari vuotta sitten EK:n edeltäjän Teollisuuden ja työnantajain puheenjohtajana viisi kuukautta. Hän kuitenkin jätti paikkansa TT:n hallituksen johdossa suivaantuneena siitä, että valtio myi omistusosuutensa konepajakonserni Partekista Koneelle. Taxell oli Partekin konsernijohtajana vuosina 1990-2002.

Tiistaina Turun pikajunasta tavoitettu Taxell ei halunnut ottaa yksityiskohtaisesti kantaa EK-nimitykseensä.

-Asia tulee esille kokouksessa marraskuun loppupuolella, katsotaan sitten, Taxell sanoi STT:lle.

Taxell kuitenkin vahvisti, että hän on antanut suostumuksensa tehtävään. Hän ei myöskään halunnut kommentoida, ovatko EK:n henkilövalinnat madaltaneet kynnystä palata järjestön johtoon.

Taxell on ollut aktiivisesti mukana kotimaan elinkeinoelämässä TT:stä lähtönsä jälkeen. Hän on muun muassa Finnairin hallituksen puheenjohtaja, lisäksi hänellä on luottamustoimia ruotsinkielisissä järjestöissä ja hallituspaikka eräissä muissa suomalaisyhtiöissä.

Taxell toimi Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajana 1985-90 ja oli 1980-luvulla ministerinä kahteen otteeseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.