Mainos

Tax free -myynnissä vilkas loppukesä

Tax free -myyntiä kertyi syyskuun loppuun mennessä lähes 350 miljoonaa markkaa. Kasvua oli edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden 19 prosenttia.

Elokuussa matkailijoiden tax free -ostot olivat lähes 40 prosenttia ja syyskuussa 50 prosenttia suuremmat kuin viime vuoden vastaavina kuukausina. Sen sijaan alkukesän myynti oli vaatimattomampaa. Vahvistunut dollari ja lisääntyneet matkailijamäärät ovat myönteisen kehityksen taustalla.

Tuurissa Pohjanmaalla myynti on kasvanut nelinkertaiseksi ja Kotkan lähistöllä sijaitsevalla Virolahdella kolminkertaiseksi viime vuodesta. Myös Lappeenranta, Kouvola ja Hamina ovat kasvattaneet tax free -myyntiään. Helsingissä kasvu on tasaista, mutta koko maan keskiarvoa alhaisempaa. Tax free -myynti on vähentynyt muun muassa Lahdessa, Vantaalla ja Rovaniemellä.

Eniten tax free -etua käyttivät Venäjältä, Japanista ja Yhdysvalloista tulleet matkailijat. Myös kiinalaisten ja latvialaisten asiakkaiden osuudet ovat kasvaneet selvästi viime vuodesta.

Eniten tax free -kaupoista ostetaan edelleen vaatteita, joiden kokonaismyynnin arvo oli syksyllä lähes 55 miljoonaa markkaa. Tiedot ilmenevät Europe Tax-free Shopping Finland Oy:n tiedotteesta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.