Mainos

Tavoitteena uusi palkansaajakeskusjärjestö - kaikki liitot halutaan suunnittelukokoukseen

Parikymmentä palkansaajaliittoa kokoontui eilen illalla keskustelemaan uuden, ison palkansaajakeskusjärjestön perustamisesta. MTV:n saamien tietojen mukaan kyseessä olisi laaja, puhtaalta pöydältä rakennettu palkansaajakeskusjärjestö.

Tavoitteena on saada vahva neuvotteluosapuoli työnantajia vastaan.

Eilen salaisessa kokouksessa oli paikalla 21 edustajaa SAK:sta, STTK:sta ja Akavasta.

Kokouksen kutsui paikalla PAM:n puheenjohtaja Ann Selin. MTV:lle kerrotaan, että suunnitelma uuden palkansaajakeskusjärjestön perustamiseen lähti liitoilta.

Tunnelmaa paikanpäällä kuvailtiin ”innostuneeksi” ja ”keskustelevaksi”.

Akava haluaa pysyä itsenäisenä

Mukana kokouksessa olivat muun muassa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sekä STTK:n puheenjohtaja Antti Palola. Akavan Sture Fjäder ei ollut paikalla.

Fjäder lähetti aamulla tiedotteen, jonka mukaan koulutetut palkansaajat tarvitsevat jatkossakin keskusjärjestön, joka huolehtii heidän edunvalvonnastaan. Fjäder sanoo, että Akava aikoo pysyä jatkossakin itsenäisenä.

– Erityyppisissä ratkaisuissa on jo nähty, että kaikille palkansaajaryhmille on vaikea löytää yhteisiä tavoitteita. Jos keskusjärjestöjä olisi vain yksi, uhkaisi koulutettujen ääni hukkua kokonaan. Viime aikoina on tullut erittäin selväksi, että Akava on ainoa keskusjärjestö, joka ajaa koulutettujen etua, sanoo Sture Fjäder.

Kaikki liitot kutsutaan koolle tammikuussa

MTV:n saamien tietojen mukaan kaikki liitot SAK:sta, STTK:sta ja Akavasta kutsutaan paikalle keskustelemaan asiasta tammikuun 16. päivä. Tarkoituksena on silloin kartoittaa, voisivatko kaikki liitot olla mukana uudessa palkansaajakeskusjärjestössä.

Eilinen kokous oli ensimmäinen kokoontuminen, jossa asiasta keskusteltiin näin laajasti. Kokouslähteistä arvioidaan MTV:lle, että uuden järjestön perustaminen veisi vuosia, eikä ennättäisi valmistua esimerkiksi seuraavan hallituskauden aikana.

Salakokoukseen osallistuneet tahot tiedottavat asiasta klo 11.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.