Mainos

"Tavoitteena savuton Suomi vuonna 2040"

Sosiaali- ja terveysministeriön kunnianhimoinen tavoite on tehdä Suomi savuttomaksi vuoteen 2040 mennessä. Ministeriön neuvotteleva virkamies Meri Paavola uskoo vilpittömästi tavoitteeseen.

Suomalaisten tupakointi vähentynyt

Suomessa tupakointi on vähentynyt jo vuosia. 

Suomalaisista 15-64 -vuotiaista 16 prosenttia tupakoi päivittäin vuonna 2013. 

Nuorten terveystapatutkimuksen mukaan 14-18 -vuotiaista nuorista 13 prosenttia käytti päivittäin tupakkatuotteita vuonna 2013 (26 %, 2001).

Tupakointi on suurin yksittäinen terveyserojen aiheuttaja, ja yhdessä alkoholin kanssa se selittää terveyseroista noin puolet. 

Paavola on MTV Uutisten haastattelussa innoissaan tänään julkistetusta tupakkapoliittisesta toimenpideohjelmasta. Virkamiehen vilpitön halu on saada mahdollisimman moni suomalainen savuttoman elämän pariin.

- Lähtökohta on se että kukaan ei jatkossa edes aloita tupakointia, ja sitten me haluamme kaikin voimin tukea ihmisiä, jotka haluavat lopettaa tupakoinnin.

Vuonna 2040 enää 2% tupakoisi

Ministeriö ajaa ensi vuonna käsittelyyn tulevaan tupakkalakiin nyt kaikki mahdolliset tiukennukset. Eu-direktiivien vaatimiin tiukennuksiin ei tyydytä, vaan mukaan pakettiin halutaan kansallisia tiukennuksia.

- Tavoitteena on että alle 2% käyttäisi tupakkatuotteita vuonna 2040, ja pidän sitä erittäin realistisena! Kun katsotaan taaksepäin miten tupakointi on muuttunut ja asenneilmasto, niin en pitäisi kummallisena, että siihen päästäisiin jo aeimminkin.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.