Mainos

Tavisehdokkaiden vaikea päästä läpi

Julkisuudessa tuntemattomien ehdokkaiden, tavisten, oli tehtävä paljon töitä näissäkin vaaleissa päästäkseen läpi. Pelkästään arvostetusta ammatista tai kunnallispolitiikasta ei välttämättä ole apua.

MTV3:n Uutiset seurasi kolmen tavisehdokkaan viime hetken kampanjointia viime lauantaina ja eilen sunnuntaina. Yksikään näistä taviksista ei päässyt eduskuntaan.

Uusimaalainen Päivi Meros on vasta 23-vuotias, mutta eduskuntavaaleissa hän oli ehdolla jo toista kertaa. Joulukuussa 2006 liiketalouden tradenomiksi valmistunut Meros on myös Nurmijärven kunnanvaltuutettu.

Demariaatteen jo äidinmaidossa imenyt Meros oli yksi niistä nuorista tavisehdokkaasta, joka jakoi tuopinalusia baareissa vielä myöhään viime yöhön. Mutta se ei riittänyt: Meros sai 1361 ääntä eikä tullut valituksi valitsemaan muun muassa opiskelijoiden asiaa.

Vuoden 2003 vaaleissa Meros sai lähes 1800 ääntä.

Hän aikoo yrittää eduskuntaan vielä kolmannenkin kerran.

Kirurgi jatkaa lääkärinä

Markus Torkki (kok) on kirurgi, joka yritti eduskuntaa ensimmäistä kertaa.Hänen äänisaaliinsa 1250 ääntä ei riittänyt Arkadianmäelle saakka.

- Eduskuntaan tarvitaan tietoa, mitä terveydenhuollon kentällä tapahtuu. Pitää olla tietoa potilaiden ongelmista, viime hetkeen kampanjoinut Torkki perusteli lähtemistään ehdokkaaksi.

Torkki joutui vaalikampanjansa aikana myös konsultoimaan äänestäjien sairauksia, eräs mies jopa alkoi riisua paitaansa näyttääkseen kipeää kohtaansa lääkäriehdokkaalle.

Torkki jatkaa lääkärikeskus Dextran ylilääkärinä.

Lastenhoidon asiantuntijan äänimäärä pieneni

Päiväkodin johtaja Marja-Leena Laine (kesk, Uusimaa) oli toista kertaa ehdokkaana. Neljä vuotta sitten hän keräsi 1100 ääntä, mutta nyt ääniä tuli reilusti vähemmän eli 685.

Laine on ollut mukana Suomen Keskustan toiminnassa 15-vuotiaasta lähtien ja nyt kunnallispolitiikassa Hyvinkäällä. Laine otti virkatyöstään vapaata kampanjointia varten.

Hän kampanjoi viimeisinä päivinä muun muassa Hyvinkäällä kauppakeskuksessa ja Vantaalla. Vetoapua hänkin sai pääministeri Matti Vanhaselta, joka puhui samassa tilaisuudessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.