Tavaratalosta löytyi räjähteitä - turvatoimia kiristetty Ranskassa

Ranskan suurimmissa kaupungeissa on kiristetty turvatoimia sen jälkeen kun pariisilaisesta tavaratalosta oli löytynyt räjähteitä. Printemps Haussmanin tavaratalon kolmannen kerroksen miestenhuoneesta löytyi paketti, joka sisälsi dynamiittia.

Räjähteisiin ei ollut kuitenkaan kiinnitetty sytyttimiä. Poliisin terrorisminvastaisesta yksiköstä arveltiin, että räjähteet oli viety tavarataloon varoitukseksi.

Uutistoimisto AFP:tä varoitettiin räjähteistä etukäteen kirjeellä. Varoituksen antoi poliisille ennestään tuntematon Afganistanilainen vallankumousrintama -nimellä esiintynyt ryhmä, joka vaatii Ranskaa vetämään joukkonsa Afganistanista.

Kirjettä tutkineiden asiantuntijoiden mukaan se ei vastaa islamilaisten ääriryhmien yleensä käyttämää kieltä. Myös poliisi varoitti, että kirjeen takana saattaa todellisuudessa olla jokin muu taho.

Presidentti Nicolas Sarkozy kehotti ranskalaisia tarkkaavaisuuteen, mutta korosti, ettei Ranska aio koskaan neuvotella terroristien kanssa. Maalla on Afganistanissa noin 2600 sotilasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Lue myös:

    Uusimmat