Mainos

Tavaraliikenteen kilpailun siirtymäaikaa jatketaan

Ulkomaisten yritysten työehtojen, verotussäännösten ja liikenneturvallisuussäännösten noudattamista on pidetty puutteellisena.

Hallitus on päättänyt jatkaa Suomen tavaraliikenteen kilpailun siirtymäaikaa. Päätöksen seurauksena uusien EU-jäsenmaiden kuljetusyritykset eivät voi tulla kilpailemaan Suomen sisäisille kuljetusmarkkinoille ennen vuoden 2008 toukokuuta.

Päätös perustuu liikenneministeriön esitykseen, jota tehtäessä on kuultu kuljetusalan työmarkkinajärjestöjä ja sidosryhmiä. Liikenneministeriön mukaan kuljetusalan edustajat kannattavat esitystä yksimielisesti.

Ilman nyt tehtyä päätöstä siirtymäjärjestely olisi useimpien uusien EU-maiden osalta päättynyt tulevana vappuna. Tavoitteena on, että siirtymäkausi voidaan lopettaa kevääseen 2008. Liikenneministeriö arvioi kuitenkin vielä kyseisen vuoden alussa, aiheutuuko siirtymäkauden lopettamisesta uhkaa Suomen kuljetusmarkkinoille.

Niin sanotun kabotaasiliikenteen siirtymäaikaa on pidetty tarpeellisena, koska ulkomaisten yritysten työehtojen, verotussäännösten ja liikenneturvallisuussäännösten noudattamista on pidetty puutteellisena.

Kabotaasiliikenteellä tarkoitetaan maan rajojen sisäisiä tilapäisiä kuljetuksia vieraan maan rekisterissä olevalla kuorma-autolla. Suomen periaatteena on, että jos palveluja aiotaan tarjota pysyvästi vieraassa valtiossa, on sinne perustettava yritys ja toimittava samoin ehdoin kuin kyseisen maan yritykset.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.