Tavara ja ruoka uhkaavat loppua Britanniasta – britit hamstrasivat vuorokaudessa puolet maan bensapumpuista tyhjiksi

1:17
Britit jonottavat bensiinin loppumisen pelossa tankeille, jotka ovat useilla asemilla jo tyhjiä. Katso uutisjuttu yltä.

Britanniassa pelätään, että tavara- ja ruokapula pahenee joulun aikaan kuljettajavajeen takia. Maata vaivaa tällä hetkellä toimitusketjukriisi. 

Iso-Britannia kärsii tällä hetkellä suuresta kuljettajapulasta. Aiempien arvioiden mukaan raskaiden ajoneuvojen kuljettajia tarvittaisiin noin 100 000 ja useat sektorit ovat varoittaneet toimitusongelmista.

Maa kertoi eilen aikovansa myöntää 10 500 tilapäistä viisumia rekkakuskeille ja siipikarja-alalla työskenteleville paikkaamaan työvoimapulaa. 

Britannialainen Guardian-lehti kirjoittaa, että viisumit eivät kuitenkaan riitä paikkaamaan maan toimitusketjukriisiä.

Jo nyt britit jonottavat polttoainetta huoltoasemilla pelätyn polttoainepulan vuoksi. Polttoainekauppiaita edustavan PRA:n mukaan lähes puolet maan 8  000 polttoainepumpusta tyhjeni eilen.

PRA:n edustaja sanoo, että taustalla on polttoaineen hamstraus. Esimerkiksi öljyjätti Shell on kertonut kysynnän olleen koko verkoston alueella tavallista kovempaa viime perjantaista asti. Polttoainekuljetuksia kuten myös muita toimituksia on haitannut pula ammattikuljettajista, mikä puolestaan on osin seurausta maan EU-erosta.

Brittimedia on laajalti uutisoinut, että pääministeri Boris Johnson on harkinnut armeijan hälyttämistä apuun polttoainetoimitusten turvaamiseksi.

Akuuteimmin työvoimapulatilanne näkyy jonoina bensa-asemilla.

Katso uutisjuttu ylläolevalta videolta. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja