Mainos

Tavara ei lopu kaupasta lakon takia

Kuljetusalan lakko ei pane katkolle vähittäiskaupan tavarakuljetuksia, mutta teollisuutta palvelevaa tukkukauppaa se vaikeuttaa. Kaupan työnantajaliiton mukaan tavara ei tule kaupan hyllyltä loppumaan ainakaan kuljettajien lakon ensivaiheessa.

Kaupoist ei lopu ruoka

Johtaja Heikki Ropposen mukaan päivittäistavarakauppa pärjää kotimaan kuljetusten osalta hyvin, koska kuljetuksia hoitavat huomattavassa määrin lakon ulkopuolella olevat yrittäjäkuljettajat.
-Kuluttajilla ei ole mitään tarvetta ryhtyä hamstraamaan päivittäistavaraa. Ääritapauksessa vaikka yksittäiset kauppiaat ajavat tavarankuljetukset kauppoihinsa, Ropponen summasi tänään. Jos lakko pitkittyy, ongelmia voi koitua myös vähittäiskauppaan. Kuljetusalan lakon lisäksi ulkomaisten tuotteiden saantia vaikeuttaa Merimies-unionin käsittelyboikotti satamissa, mutta toistaiseksi myös ulkomaisia hedelmiä ja vihanneksia kaupoista löytyy.

Teollisuuden koneiden varaosat vähissä


Päivittäistavaroiden tukkukaupalle lakosta ei ensi vaiheessa aiheudu ongelmia, sen sijaan teollisuutta palvelevien tukkukauppojen toimintaan satamien työseisaus ja autoliikenteen lakko vaikuttavat tuntuvammin.

Paperikoneidenkin osatoimitukset häiriintyvät

Kaupan työnantajaliiton mukaan tilanne on erityisen huono niillä tukuilla, joilla ei ole kotimaisia päämiehiä. Ensimmäisenä pulaa odotetaan syntyvän erilaisista teollisuuskoneiden huollon ja kunnossapidon osista, sillä teknisillä tukuilla ei ole merkittäviä varastoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.