Mainos

Tavallisille kuluttajille halpoja internet-puheluita

Pari vuotta sitten toimintansa aloittanut teleoperaattori RSL Com Finland alkaa kesäkuun alusta tarjota myös tavallisille kuluttajille halpoja internet-ulkomaanpuheluita. Puhelun voi soittaa tavallisesta puhelimesta ja laadunkin vakuutetaan olevan normaaliin keskusteluyhteyteen riittävä, vaikka ei täysin normaalissa puhelinverkossa kulkevan yhteyden veroinen.

Yhtiön mukaan suurin ero normaalipuheluun on hinta, jonka luvataan olevan keskimäärin 40-60 prosenttia halvempi. Aluksi puhelun voi ottaa 12:een ja vuoden loppuun mennessä 50 maahan. Heti alkuun mukana ovat mm. Yhdysvallat, Venäjä, Britannia, Japani ja Kiina.

RSL Com Finlandin kansainvälinen emoyhtiö RSL Com Europe lanseeraa vastaavan uuden "puhelimesta puhelimeen" -internetpalvelun lähiaikoina lähes kaikissa Länsi-Euroopan maissa. RSL Communications -konserniin kuuluu maailman johtava internet-puheluiden kehittäjä Delta Three. Palvelun vaatiman tekniikan kehittämisessä on ollut mukana myös Ericsson.

Laskutus tökkii

Toistaiseksi internet-puheluista täytyy tehdä erillinen sopimus, sillä paikalliset teleyhtiöt eivät teknisiin vaikeuksiin vedoten ole vielä sopineet RSL Comin kanssa laskutusyhteistyöstä. Puhelut eivät siis vielä kirjaannu normaaliin puhelinlaskuun, vaan ne on maksettava erikseen. RSL Com Finlandin toimitusjohtajan Tuomo Kiesvaaran mukaan laskutusasia on ollut vireillä vajaan vuoden verran ja teleyhtiöt ovat lupailleet sen onnistuvan vuodenvaihteen paikkeilla.

RSL Com ottaa kesäkuun aikana käyttöön myös oman intranet-verkon. Sen jälkeen puheluiden ei tarvitse kulkea lainkaan yleisen internet-verkon kautta, vaan ne siirtyvät paikallisen operaattorin puhelinlinjoilta RSL:n serverin kautta Delta Threen reitittämään kansainväliseen intranet-verkkoon. Yhtiön mukaan tällä tavoin vältetään normaalin internet-verkon tukkeutuminen ja taataan puhelujen laatu.

Internet-puhelujen leviämisen nopeutta Kiesvaara ei halua lähteä ennustamaan. Halpojen hintojen uskotaan kuitenkin houkuttelevan paljon ulkomaille soittavia kuluttajia. Lisäksi suomalaiset ovat nopeita omaksumaan uusia telepalveluita, Kiesvaara huomauttaa. Vuonna 1996 perustetun RSL Com Finlandin asiakkaina on nyt noin 4000 suomalaisyritystä. Yhtiön liikevaihto nousee noin 150 miljoonaan markkaan sen jälkeen, kun se helmikuussa osti enemmistön puhelinlaitteita ja teletuotteita maahan tuovasta Telecenter Oy:stä. Vuonna 1994 perustettu emoyhtiö RSL Com toimii 19 eri maassa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.