Mainos

Taulutelevisioiden uutuudet

Litteämpää, tarkempaa, edullisempaa − siinä tämän hetken televisiotrendit. Nykyiset taulutelevisiot ovat ohuimmillaan jopa alle sentin paksuisia. Television voi kirjaimellisesti ripustaa seinälle kuin taulun.

Uudet mallit yhä litteämpiä

Taulutelevisiosta on tulossa joka kodin sisustuselementti. Kun televisio ei enää kaappaa neliömetrin tilaa pöydältä tai hyllystä, muuttuu koko olohuoneen ilme.

Taulutelevisioiden hinnat ovat kokeneet rajun pudotuksen muutaman vuoden takaisesta. Saman kehityksen odotetaan jatkuvan, joskaan ei aivan yhtä nopeana. Tarjolle tulee silti yhä tasokkaampia laitteita entistä kuluttajaystävällisemmin hinnoin.

Musta pitää pintansa

Taulutelevisioiden designissa klassinen musta pitää pintansa. Markkinoilla on myös hopeanhohtoisia metallivärejä ja joitakin valkoisia malleja, mutta ikityylikäs musta on väreistä selvästi suosituin. Useiden uusimpien mallien kehyksissä on modernin kiiltävä pianolakkaus, joka saa reunat hohtamaan läpikuultavina.

Virtaviivainen Sony Bravia

Sonyn uusin tulokas, heinäkuussa myyntiin tuleva Bravia Z5500, on virtaviivainen ja elegantti uutuusmalli, jonka design sopii suomalaiseen olohuoneeseen. Motionflow 200 Hz-teknologia tekee kuvasta entistä terävämmän ja kehysten minimalistinen muotoilu vie katseen suoraan pääasiaan eli ruudun sisältöön.

Suunnittelussa on kiinnitetty huomiota myös energiankulutuksen vähentämiseen ja Bravialle onkin myönnetty EU:n Kukka-ekomerkki. Sony Bravia Z5500 on saatavilla 40 ja 46 tuuman kokoisena ja hinnat alkavat noin 2190 eurosta.

Panasonic panostaa ympäristöystävällisyyteen

Myös Panasonic on panostanut uusissa laitteissaan ympäristöystävällisyyteen. Joidenkin mallien virrankulutus on pudonnut jopa puoleen aikaisemmasta ja televisioita voidaan käyttää sähköä säästävässä ECO-tilassa.

Kevään ja kesän aikana Panasonic on tuonut Suomen markkinoille 20 uutta plasmatelevisiota ja 13 LCD-televisiota. Uuden malliston teknisesti kehittynein on Z1-sarja, jonka plasmatelevisiot ovat 46- ja 54-tuumaiset. Z1-sarjan 600 hertsin tarkkuus tekee kuvan terävyydestä huippuluokkaisen.

Vain viisi senttiä seinästä

Samsungin 8-sarjan uutuustelevisiot ovat vain 29,5 millimetriä paksuja − tai pikemminkin ohuita, sillä niin vaikea on kuvitella litteän kuoren sisään mahtuvan kaikki tarvittava teknologia. Seinälle kiinnitettynä televisio on 1,5 senttiä irti pinnasta, joten sen syvyys paikalleen asennettuna on alle 5 senttimetriä. Sarjan televisioita on saatavana 32-, 40-, 46- ja 55-tuumaisina ja niiden suositushinnat ovat 2299 ja 3449 euroa.

Samsungin erikoisuus on kuvaruudun led-valaistus, joka mahdollistaa taustan sammuttamisen kokonaan kuvaruudun mustista kohdista. Kuvanlaatu paranee, kun ruudun tummat osat ovat täysin mustia. Led-valaistuksen ajoittainen sammuminen säästää energiaa.

Käsittele taulutelevisiota varoen

Taulutelevisio on herkempi vioittumaan kuin perinteinen televisio. Sitä kannattaa käsitellä varoen heti alusta lähtien. Varsinkaan edullisimmissa taulutelevisiomalleissa ei ole näytön päällä suojalasia, jolloin se on erityisen herkkä vioittumaan pienimmästäkin töytäisystä tai osumasta. Näytön vaihtaminen on kallista ja pahimmillaan saattaa olla aivan samanhintaista hankkia kokonaan uusi televisio.

Teksti: Riikka Krenn / Mediafocus
Kuvat: Panasonic, Samsung, Sony

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.