Mainos

Taulutelevisioiden hinnoissa suuria eroja

Nopeaa vauhtia yleistyvien taulutelevisioiden hinnoissa on jopa useiden satojen eurojen eroja. Plasma- ja nestekidetekniikalla toimivien taulutelevisioiden hintaerot käyvät ilmi Etelä-Suomen lääninhallituksen tekemästä vertailusta.

Tiedot kerättiin kesäkuussa Hämeenlinnassa, Helsingissä, Lahdessa ja Lappeenrannassa toimivista kodinkoneliikkeistä ja isoista marketeista. Vertailun kodinkoneet olivat mukana Kuluttaja-lehden julkaisemassa tuotetestissä. Testissä mukana olleiden laitteiden hinnat vaihtelivat paljon.

Vastaava tutkimus ulotettiin myös kahvinkeittimiin, joiden hinnoissa oli vain muutamien kymppien eroja. Hintatietoja kerättiin kaikkiaan 39 liikkeestä. Tuotteita oli yhteensä 28, joista televisioita 15 ja kahvinkeittimiä 13. Televisioista nestekidetelevisiot ovat edullisempia, kevyempiä ja kuluttavat vähemmän virtaa kuin plasmatelevisiot. Plasmatelevisiot ovat vähintään 40-tuumaisia tai suurempia.

Tässä vertailussa vain parin plasma-television hinta jäi alle 2000 euron. Suurin osa maksoi 2000-3000 euroa, kaikki kuitenkin alle 4000 euroa. Suurin hintaero plasmatelevisioiden hinnoissa eri liikkeiden kesken oli 700 euroa.

MTV3-STT (3.8.2006)
Kuva: futureimagebank.com

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.