Mainos

Tatun suunnitelma: Kruununkuja

Asunnon ympäristö pihapiireineen oli varsin miellyttävä, eikä kämpästä itsestään lopu ainakaan neliöt kesken. Mitä asunnon kuntoon ja materiaalien yleisilmeeseen ja siitä välittyvään tunnelmaan vuorostaan tulee, tarjoaa asunto suoranaisen remontoijan unelman. Parhaat päivänsä nähneitä tapetteja riittää revittäväksi lähestulkoon jokaisesta huoneesta, eivätkä lattiatkaan ole sitä kutsuvampaa mallia kaikkialla asunnossa. Olo- ja makuuhuoneen peittävä parketti on vuorostaan todella loistavassa kunnossa ja hienosti ladottu. Kylpyhuone saunoineen on myös aikaisemman remontin jälkeen varsin mallikas. Samaa ei voi valitettavasti sanoa piskuisesta WC-kopista (painotus sanassa koppi). Tarpeensa siellä saa varmastikin hoidettua, mutta jos halutaan löysätä ostajan rahakukkaron nyörejä, tämä tuskin riittää kovin painavaksi argumentiksi. WC saakoot siis ylleen tuoreet kaakelit, jotka tukevat asunnon fyysistä ja henkistä väriskaalaa.

Intoa puhkuva sisustussomistaja hyökkää ensitoimikseen eteisestä aukeaviin pikkuhuoneisiin. Asunnon vasemmalla laidalla sijaitseva huone naamioidaan työhuoneeksi, käyttämällä hyväksi makuuhuoneesta löydettyä reilunkokoista kaappikokonaisuutta ja toimistopöytää. Tapettien tilalle saatetaan seinien peitoksi heleä haalistuneen banaanin keltainen (Tikkurila Symphony F392). Samaa sävyä toistaa lattialle asetettava koivulaminaatti. Näin ollen tila kylpee pehmeässä valossa, joka aktivoi aistit ja ruoansulatuksen. Vastapäätä sijaitseva huone saa ylleen rauhoittavan sinertävän sävyn (Tikkurila Symphony F352), kyseessä kun on tällä kertaa makuuhuone. Ikean Malm-kalusteilla syntyy varmaa jälkeä ja kokoisuudesta tulee vakaa ja hallitun hillitty. Katsottaessa sisään kummankin huoneen oviaukosta, näemme itsemme. Ovia vastapäätä on siis sijoitettu suurikokoiset peilit, jotta pienehkö eteinen laajenisi.

Kolmas pienemmistä huoneista ottaa vastaansa pianon olohuoneesta, divaanin, sekä lattialle arvokkaan oloisen pähkinäpuulaminaatin ja seinille maltillista arvokkuutta huokuvan kansallisarkiston pölyn harmaan (Tikkurila Symphony G429). Tilasta on tehty rauhallinen kokoontumispaikka ja harras harrastushuone, jonne astumalla voimme palkita itsemme raskaan työpäivän jälkeen (puristit suovat tämän itselleen vasta työviikon päätteeksi). Pikkuhuoneisiin sijoitettavat villamatot toistavat ja sitovat yhteen asunnon väriskaalaa. Ikkunan verhot ja suurin osa tekstiileistä, ovat kuitenkin mustavalkoisia tilaa rauhoittaakseen ja luodakseen vivahteen modernimmasta ilmeestä.

Olohuone ja ruokailutila ovat sisustettu tauloineen, parketteineen, kalusteineen ja kukkivine boardeineen selkeästi romanttisen klassiseen tyyliin. Tämä ei ole hullumpi juttu, koska koko asunnon arvo nousee henkisellä tasolla uusiin ulottuvuuksiin rahvaanomaisia seinämateriaaleja uhmaten. Katon kohdalla saadaan lastulevyjen saumojen aiheuttamaa modulaarisuutta lievennettyä, sekä tunnelmaa kohotettua rappaustyylisellä maalipinnalla, joka levitetään ruokailutilasta koko asuntoon. Olohuoneen tapetti revitään pois Haydynin musiikin tahtiin ja korvataan samalla haalean sinisellä, johon jo eräässä pikkuhuoneessa tutustuimme. Olohuoneen kalustevalinnoilla jatketaan komean päätyseinällä sijaitsevan lipaston hengessä hengen nostatusta, arvokkuuden ollessa ohjenuorana ja määränpäänä. Sama linja jatkuu yllättäen myös pihan puolella klassikoista klassikoimmalla, Thonetin Wieniläis-tuolin muovisella (en viitta tällä siis kalusteen luonteeseen, vaan materiaaliin) päivitysversiolla. Samaa Ikeasta löytyvää tuolia voi käyttää myös pikkuhuoneissa.

Master Bedroomissa (miksi meillä ei ole suomeksi näin pöheitä ilmaisuja) tapetit jätetään seinille tilaa pehmittämään. Ylimääräisten kalusteiden ollessa poissa jää huoneessa tilaa loistavasti nyt myös pukeutumiseen ja riisuutumiseen, oheisten toimintojen ollessa riippuvaisia toisistaan ja niiden suorittamisesta oikeassa järjestyksessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.