Tätäkin on tutkittu: Kantrimusiikki ajaa ihmisen tuhoon

Huumori-Nobel (Ig-Nobel -palkinto) jaetaan vuosittain keksinnöille, jotka saavat ihmiset ensin nauramaan ja sitten ajattelemaan. Palkinnon saamisen perusteena on ollut tutkimus, jota ei voida eikä pidä todistaa.

Nämä palkitut ja monet muut kuuluvat maailman oudoimpiin lääketieteellisiin keksintöihin.

Mitä kalliimmat lääkkeet, sen parempi

Vuonna 2008 Rebecca Waber ja professori Dan Ariely julkaisivat tutkimuksen joka osoittaa, että kalliit lumelääkkeet ovat tehokkaampia kuin halvat lumelääkkeet. Tutkijoiden mukaan markkinointi ja hinnoittelu muuttavat tuotteen todellista tehoa.

Kolmen eri kokeen kautta tutkijat osoittivat, että kuluttaja, joka maksaa tuotteesta edullisemman hinnan, saa siitä vähemmän hyötyä kuin kuluttaja, joka maksaa normaalihinnan samasta tuotteesta.

Kantrimusiikki voi aiheuttaa itsemurhan

Vuonna 2004 kaksi opiskelijaa voitti Huumori-Nobelin julkaisemastaan Kantrimusiikin vaikutus itsemurhaan -raportista. Sosiaalipsykologit Steven Pino ja Jim Grundlach totesivat, että mitä enemmän kaupungin radioasemat soittavat kantria, sitä enemmän itsemurhia tapahtui.

Tutkimuksen mukaan kantrimusiikissa esiintyvät teemat lisäävät itsetuhoista mielialaa niissä ihmisissä, jotka ovat jo valmiiksi itsemurhariskiryhmässä, ja siksi kantrimusiikki liittyy korkeisiin itsemurhalukuihin.

Lue muut omalaatuiset oivallukset Studio55-sivustolta:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat